De ce a murit pilotul avionului prăbușit sâmbătă, în Brăila. Raportul medico-legalPilotul avionului utilitar care s-a prăbuşit, sâmbătă, în judeţul Brăila s-a datorat unui şoc traumatic şi hemoragic.

De ce a murit pilotul avionului prabusit sambata, in Braila. Raportul medico-legal
De ce a murit pilotul avionului prăbușit sâmbătă, în Brăila. Raportul medico-legal
Foto: rtv.net

Medicii legişti au întocmit raportul medico-legal în urma efectuării necropsiei în cazul pilotului care a murit, sâmbătă dimineaţă, în urma accidentului aviatic din judeţul Brăila, informează realitatea.net.

"Moartea a fost violentă şi s-a datorat şocului traumatic şi hemoragic, consecutiv unui politraumatism cu numeroase fracturi şi contuzii ale organelor interne, în cadrul unui accident aviatic", a declarat, luni, medicul legist şef Gina Ilie din cadrul Serviciului de Medicină Legală Brăila.

Avionul utilitar s-a prăbuşit, sâmbătă dimineaţă, în comuna Stăncuţa, judeţul Brăila, iar la scurt timp pilotul şi copilotul au fost preluaţi cu două ambulanţe, fiind transportaţi, în stare stabilă, la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila.

Pilotul, în vârstă de 59 ani, avea politraumatisme, iar copilotul, în vârstă de 59 de ani, a suferit traumatisme la torace şi la piciorul stâng, care nu îi pun viaţa în pericol, se preciza într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Ulterior, medicii de la Spitalul Judeţean din Brăila au decis transferarea pilotului la Spitalul Floreasca din Capitală, iar pentru preluarea acestuia a fost trimis un elicopter al MAI, însă bărbatul a suferit un stop cardio-respirator. Echipajul medical care trebuia să îl aducă la spitalul din Capitală a încercat resuscitarea pilotului, însă fără rezultat, preciza secretarul de stat Raed Arafat.

Copilotul avionului utilitar a rămas internat la Spitalul Judeţean din Brăila.

Potrivit colonelului Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, avionul era de tip Antonov 2 şi a fost închiriat de o firmă din Brăila de la o firmă din Galaţi, cei doi, pilotul şi copilotul, fiind delegaţi de societatea căreia îi aparţine aparatul de zbor.

Virgil Luparu, procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, ajuns sâmbătă la locul accidentului, declara că instituţia a început o anchetă în acest caz. "În cauză, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi efectuează cercetări pentru a stabili condiţiile în care s-a produs acest eveniment aviatic şi pentru a stabili dacă este vorba de infracţiuni prevăzute în Codul Silvic sau infracţiuni de vătămare corporală din culpă", spunea Luparu.

 

Etichete: accident aviatic, avion, Brăila

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE