De ce a numit-o Iohannis pe Livia Stanciu la CCR. Băsescu: "L-a scos din belea de două ori"Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că numirea Liviei Stanciu ca judecător la Curtea Constituțională este un semn de mulțumire din partea președintelui Klaus Iohannis pentru două servicii pe care aceasta i le-ar fi făcut, potrivit Agerpres.

Traian Basescu
Traian Băsescu

"Dânsa (Livia Stanciu.n.r) a fost numită în primul rând pentru că i-a făcut două servicii majore lui Iohannis. Unu — nu l-a declarat incompatibil înainte de campania electorală sau chiar în timpul campaniei. Doi: prin influență, iaca un proces pierdut definitiv pentru o casă cu fals constatat de judecători este trimis la rejudecare la o curte de apel mai binevoitoare sau controlată. De ce s-a ales Curtea de Apel Argeș?", a declarat Băsescu, la România Tv.

Traian Băsescu a mai precizat că numirea Liviei Stanciu la CCR este o „mulțumire" a președintelui Iohannis.

"Nu zic că au avut loc negocieri. Eu zic că e pur și simplu mulțumirea lui Iohannis că l-a scos din belea de două ori. O dată putea să nu mai fie președinte dacă se judeca la timp sesizarea ANI. (...) Această chestiune care s-a întâmplat cel puțin din cunoștința mea doar pentru două persoane — rejudecarea unei hotărâri definitive, în cazul Rarinca și în cazul casei lui Iohannis. În mod cert e un semn de mulțumire pentru bunăvoință", a adăugat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai declarat că numirea lui Stanciu este o greșeală, însă nu o acuză pe aceasta de lipsă de profesionalism.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea Liviei Stanciu în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României pentru un mandat de 9 ani.

Etichete: Klaus Iohannis, Livia Stanciu, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h