De ce a pierdut Badea procesul cu Turcescu. Motivarea instanţeiJudecătoria Sectorului 3 din București a publicat motivația în procesul pe care Robert Turcescu l-a câștigat în primă instanță împotriva lui Mircea Badea. 

De ce a pierdut Badea procesul cu Turcescu. Motivarea instantei
De ce a pierdut Badea procesul cu Turcescu. Motivarea instanţei
Foto: www.paginademedia.ro

Primul motiv reținut de instanță în motivare este „prestația" lui Badea din emisiunea „Sinteza zilei" din 6 martie 2013, în care realizatorul de la „În gura presei" l-a parodiat pe Turcescu, apărând îmbrăcat în costum militar și prezentându-se drept „colonelul Turcelu".

Instanța a reținut că Badea a dovedit rea credință și intenția directă de a-i prejudicia imaginea lui Turcescu, atâta vreme cât acesta făcuse public faptul că Ministerul Apărării îi retrăsese la cerere gradul acordat.

„Modalitatea de prezentare, îmbrăcămintea aleasă de pârât, utilizarea unei imagini prelucrate a reclamantului în costum de militar, precum și schimonosirea numelui reclamantului („Turcelu")  sunt elemente ce conturează intenția pârâtului de ridiculizare a reclamantului și de menținere în percepția publică a unor informații false privind gradul de colonel al acestuia", se spune în motivare, conform reportervirtual.ro.

De asemenea, Badea a fost condamnat și pentru afirmația făcută tot în fața lui Mihai Gâdea și în care spunea că „Îi urăsc pe acești oameni. Am ajuns în România anului 2013 să urăsc niște oameni până la dezumanizare (...) Dacă o să am vreodată ocazia să le fac rău ăstora, o să le fac. Meticulos, încet și determinat". Instanța a reținut „tonalitatea agresivă" și a constatat că „mesajul transmis are capacitatea de incita la ură și ostilitate".

Etichete: instanţă, Mircea Badea, proces, robert turcescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE