De ce a rămas în libertate directoarea de grădiniță care agresa copiii. MOTIVAREA instanțeiInstanţa a decis să o plaseze sub control judiciar pe directoarea grădiniței Flipper din București, Ioana Neagu, înregistrată în timp ce bătea copiii, motivând că femeia nu are antecedente, iar părinții poartă o parte din responsabilitate, pentru că și-au înscris copiii la o grădiniță fără autorizație.

De ce a ramas in libertate directoare de gradinita care agresa copiii. MOTIVAREA instantei
De ce a rămas în libertate directoare de grădiniță care agresa copiii. MOTIVAREA instanței
Foto: evz.ro

Directoarea de la Grădiniţa Flipper din Cotroceni, acuzată că a bătut trei copii, a fost plasată, prin decizie a instanţei, sub control judiciar. Ioana Neagu a fost reţinută de Poliţie pentru 24 de ore și a fost prezentată, joi, în instanţă cu propunere de arestare preventivă. Cererea procurorilor a fost respinsă însă de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5. 

În motivarea deciziei de punere sub control judiciar, judecătorul de drepturi și libertăți susține că părinții sunt de vină pentru că nu s-au interesat să vadă dacă grădinița are autorizație din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), informează b1.ro.

Acesta mai consideră că părinții sunt direct responsabili de ce li se poate întâmpla copiilor lor dacă merg la o grădiniță neautorizată. În acest caz urmează a se stabili care a fost gradul de răspundere al administratorului de grădiniță.

Magistratul mai arată că, deși sunt indicii temeinice că directoarea a comis trei infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului, nu există motive să se creadă că le va săvârși din nou pentru că grădinița a fost închisă. În plus, Ioana Neagu nici nu are antecedente.

Directoarea grădiniței Flipper a fost plasată pe 31 martie sub control judiciar, după ce a fost prinsă de camerele de supraveghere în timp ce bătea copiii de care ar fi trebuit să aibă grijă.

În imaginile filmate se vede cum femeia târăşte un copil mic într-un colţ al scărilor şi îl bate. Copilul se zbate şi reuşeşte să scape din mâinile agresorului, căţărându-se pe scară în mâini şi picioare, plângând. De asemenea, pe camere mai apare o scenă în care femeia intră într-o sală unde copiii dorm şi îl bruschează pe un micuţ, târându-l din pat de un braţ, după care mai apucă cu violenţă un alt copil şi îl trage din pătuţul lui.

Etichete: directoare gradinita, flipper, grădiniţă, Ioan neagu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE