De ce a stat un an fără secţie de cardiologie cel mai mare spital pentru copii din ţarăPână de curând, copiii bolnavi de inimă nu puteau fi internaţi la Marie Curie. Spitalul nu avea medici specialişti, iar secţia de Cardiologie fusese dezafectată în 2011. Abia un an mai târziu au fost angajaţi medici, iar din 2013 cel mai mare spital de copii din România are spaţiul potrivit pentru micii pacienţi care au nevoie de internare: o secţie de cardiologie nou-nouţă.

De ce a stat un an fara sectie de cardiologie cel mai mare spital pentru copii din tara
De ce a stat un an fără secţie de cardiologie cel mai mare spital pentru copii din ţară

Amenajată pe o suprafaţă de 750 de mp, cu două săli de operaţii şi cel mai performant angiograf din ţară, clinica de cardio-chirurgie stă cu uşile închise de mai bine de doi ani. Asta după ce, pentru realizarea ei, s-au investit 3,5 milioane de euro.

Banii au provenit din donaţii, 1,5 milioane de euro, strânşi de Inima copiilor, dar şi din contribuţia Ministerului Sănătăţii, care a completat restul, peste 3 milioane şi jumătate de euro. 

S-ar fi putut opera poate mulţi pacienţi. Pentru asta era nevoie să fie angajaţi medici şi asistente. O schemă aprobată de Minister, dar care n-a devenit funcţională. Între avize şi birocraţie, secţia a rămas închisă, posturile vacante - nescoase la concurs, iar copiii românilor - duşi pe banii statului la operaţie în străinătate.

Acum, după demiterea fostului manager de la Marie Curie şi după implicarea directă a şefului de la Sănătate, proiectul Cardiologie devine, în sfârşit, realitate. "Prima operaţie pe cord la copil în clinica de chirugie cardiovasculară a spitalului va fi realizată în curând, iar până la sfârşitul anului aici ar putea fi operaţi 20 de copii", a anunţat marţi dimineaţă managerul Marie Curie, Daniel Buzatu, citat de gandul.info. 

Etichete: spital marie curie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE