De ce are apa potabilă din București miros puternic de clor! Explicația Apa NovaApa Nova vine cu precizări după ce bucureştenii din mai multe cartiere ale oraşului s-au plâns că apa de la robinet are un miros înţepător, neplăcut. Apa Nova spune că este vorba de măsuri de tratare a apei în urma topirii cantităţilor masive de zăpadă care au căzut în ultima vreme.

 Apa
Apă
Foto: buzznews.ro

„Ca urmare a topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă, cu efect de spălare a suprafețelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeș și Dâmbovița. Deprecierea temporară a calității apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depășit limita legală.

În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din rețea. Rezultatele nu indică depășiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019.

Efectul mirosului de clor rezidual resimțit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 și va dispărea în după amiaza zilei de astăzi (miercuri - n.r.)", se arată într-un comunicat al companiei.

 

Etichete: apă, Apa Nova, clor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE