De ce are nevoie Cotroceniul de un sistem nou de irigaţii. Explicaţiile PreşedinţieiAdministraţia Prezidenţială explică vineri, într-un comunicat de presă, de ce la Cotroceni este nevoie de un sistem nou de irigaţii. 

Cotroceniul explica de ce are nevoie de un sistem nou de irigatii
Cotroceniul explică de ce are nevoie de un sistem nou de irigaţii

Preşedinţia a reacţionat după apariţia informaţiilor că instituţia vrea să cumpere pentru curtea Palatului Cotroceni un sistem de irigaţii a vegetaţiei în valoare de aproape 3 milioane de lei.

"Cu privire la informațiile vehiculate în spaţiul public, în data de 17 martie a.c., referitoare la cheltuieli ale Administraţiei Prezidențiale pentru implementarea unui sistem de irigaţii şi renovarea unei clădiri din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Departamentul Comunicare Publică precizează următoarele:

Implementarea unui sistem de irigaţii pentru spaţiile verzi din parcul Complexului Cotroceni este necesară ţinând cont de faptul că actualul sistem a fost proiectat în anul 1979 şi utilizează cantitaţi foarte mari de apă. Pe lângă consumul mare de apă, se înregistrează şi costuri ridicate cu energia electrică necesară pentru punerea în funcţiune a hidranţilor utilizaţi în prezent.

Realizarea unui sistem modern de udare a vegetaţiei, în varianta subterană, ar determina, printre altele, reducerea costurilor legate de consumul de energie electrică pentru pomparea apei şi micşorarea cantităților de apă utilizate.

În ceea ce priveşte reabilitarea/modernizarea unui corp de clădire situat în cadrul Complexului Cotroceni, construit după anul 1980, acesta a fost utilizat în perioada 1991-2013 de către Serviciul de Protecţie şi Pază ca spaţiu pentru vestiare şi cazare personal, până la construirea unui sediu propriu, în anul 2013.

Proiectul de modernizare/reabilitare a clădirii respective prevede transformarea unor spaţii cu destinaţie anterioară de sală de sport şi spaţiu de recreere - aşa cum apare în caietul de sarcini publicat pe site-ul Sistemului electronic de achiziţii publice (SEAP), în spaţii de birouri şi de depozitare.

Drept urmare, la finalizarea proiectului, în corpul de clădire menţionat, nu vor exista spaţii de recreere sau sală de sport, ci doar spaţii funcţionale pentru activitatea administrativă a instituţiei prezidenţiale."

Administraţia Prezidenţială vrea să instaleze la Palatul Cotroceni un sistem de irigație a vegetației. Potrivit unui anunț publicat în sistemul electronic de achiziții publice, "valoarea estimată a contractului este de 2396638.83 lei fără tva, compusă din: 2256322.69 lei fără tva - Cheltuieli pentru investiţia de bază, 27500 lei fără tva - Organizare de şantier, 112816.13 lei fără tva - Cheltuieli diverse şi neprevăzute (5% aplicat conform HG 28/2008)."

Valoarea aferentă cheltuielilor pentru diverse şi neprevăzute va acoperi, după caz, cheltuieli cu lucrări care pot fi incidente pe parcursul derulării contractului, cheltuieli rezultate în urma modificărilor de soluţii tehnice, cheltuieli suplimentare de lucrări, utilaje sau dotări ce se impun pe parcursul derularii investiţiei, precum şi cheltuielile de conservare pe parcursul întreruperii execuţiei din cauze independente de autoritatea contractantă, se arată în documentul Preşedinţiei.

 


Etichete: irigații, irigatii Cotroceni, Klaus Iohannis, Palatul Cotroceni

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE