De ce ascendentul este atat de important in zodiac

25 sept. 2020
18 Afișari
De ce ascendentul este atat de important in zodiac

Ceea ce specialistii calculeaza ca fiind ascendentul unei persoane este semnul zodiacal situat la orizontul estic in momentul nasterii. Exista doua situatii in functie de care se calculeaza ascendentul. Atunci cand o persoana se naste in momentul rasaritului soarelui, aceasta si ascendentul sau au acelasi semn zodiacal. In caz contrar, se ia in considerare intre ora la care s-a nascut o persoana si timpul care a trecut de la rasaritul soarelui pana la momentul nasterii sale.

Ascendentul este atat de important prin prisma caracteristicilor sale, pe care le imprumuta semnul zodiacal. Asadar, personalitatea unei persoane este o combinatie intre caracteristicile semnului sau zodiacal si cele ale ascendentului.

Cum se calculeaza ascendentul?

In principiu, pentru un calcul exact este folosit un soft specializat in acest sens. Cu toate astea, la baza calculului stau urmatoarele date:

  • Minutul, ora, ziua, luna si anul nasterii;
  • Coordonatele geografice ale locului nasterii.

Tot ce trebuie sa stii despre influenta ascendentului

Ascendentul se afla in stransa legatura cu personalitatea unui om. Acesta influenteaza felul in care are loc socializarea, la cum alege o persoana sa raspunda persoanelor si intamplarilor din jurul sau cum procedeaza atunci cand se confrunta cu situatii neplacute. Chiar si gesturile sale, alegerea cuvintelor, toate sunt influentate intr-o oarecare masura de ascendent.

Reactiile la mediul exterior sunt conduse de caracteristicile ascendentului. Asadar, mediile noi, necunoscute, sunt vazute prin ochii ascendentului. De aici si reactiile caracteristice acestuia. Este binecunoscut faptul ca prima impresie despre o anumita persoana poate fi de multe ori gresita. Acest lucru se intampla si cauza ascendentului, a carui personalitate iese in evidenta initial. Ulterior, persoana respectiva poate fi cunoscuta cu adevarat.

Multi spun ca la adultii de peste 30 de ani, ascendentul influenteaza in punctul sau maxim personalitatea. Onlinekartenlegen.org este de parere ca orice personalitate ar aborda un om, acesta o face constient si depinde de alegerile sale. Este adevarat ca dupa varsta de 30 de ani o persoana isi formeaza cu adevarat caracterul, se maturizeaza si tinde catre gasirea unui echilibru emotional. Acest echilibru vine din imbinarea caracteristicilor specifice semnului zodiacal si cele ale ascendentului.

Este important ca analiza asupra ascendentului sa fie facuta tinand cont de date exacte. Chiar si cateva minute in plus sau in minus privind momentul nasterii unei persoane poate schimba ascendentul. De aceea, calculul trebuie facut doar atunci cand se cunosc cu certitudine ora, minutul si bineinteles, data nasterii.

Doua persoane care s-au nascut in aceeasi zi vor fi, totusi, diferite prin prisma ascendentului.

Caracteristici generale ale fiecarui ascendent

  • Berbec: invingator, energic, bun competitor, independent;
  • Taur: posesiv, prefera siguranta si stabilitatea, incapatanat, pasional;
  • Gemeni: capricios, incapatanat, realist, entuziast, independent;
  • Rac: protector, dedicat relatiilor de familie si de cuplu, ambitios;
  • Leu: dinamic, are incredere in propria persoana, ordonat, bun organizator;
  • Fecioara: atent la detalii, minutios, prietenos;
  • Balanta: prietenos, naiv, sociabil, amabil;
  • Scorpion: energic, hotarat, ambitios, obiectiv, gelos;
  • Sagetator: increzator in propria persoana, energic, echilibrat, pasional;
  • Capricorn: ii lipseste increderea de sine, pragmatic, sensibil, cicalitor;
  • Varsator: timid, amabil, libertin, incapatanat;
  • Pesti: creativ, sensibil, vulnerabil, timid.
Cookies