De ce AU DISPĂRUT medicamentele ieftine din farmaciiIeftinirea medicamentelor intrată în vigoare acum aproape două luni i-a bucurat iniţial pe bolnavi. Aceştia însă au constatat că nu mai găsesc în farmacii tratamentele prescrise. În total, din farmacii lipsesc circa 1.000 de medicamente ieftine. 

De ce AU DISPARUT medicamentele ieftine din farmacii (Foto observator.tv)
De ce AU DISPĂRUT medicamentele ieftine din farmacii (Foto observator.tv)

Producătorii au anunţat încă dinainte de 1 iulie că vor retrage tratamentele ieftine destinate românilor diagnosticaţi cu boli cardiovasculare, neurologice sau de ficat pentru că nu mai e rentabil să le vândă în ţara noastră. Acum, vin şi cu alte ameninţări. Vor să renunţe şi la unele tratamente inovatoare pentru că Executivul le cere să scadă preţurile încă o dată. Sâmbătă dimineaţă au organizat şi o dezbatere publică pe această temă, dar ministrul Sănătăţii a lipsit motivat, era în Tulcea la un team building cu premierul şi ceilalţi colegi din Cabinet.

În prezent, potrivit unei directive europene, preţurile medicamentelor din România sunt mai mici sau egale cu cele din 12 ţări, printre care Italia, Bulgaria sau Ungaria. Pe de altă parte, preţurile pastilelor de la noi influenţează şi tarifele la care se vând tratamentele din nouă ţări europene, printre care Polonia, Germania şi Austria.

Sursa:  realitatea.net

Etichete: cancer, farmacii, lipsa, medicamente ieftine, producători

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE