De ce este util un certificat energetic?Poate mulți dintre dumneavoastră v-ați întrebat care este utilitatea unui certificat energetic (certificat de performanță energetică).

Certificat energetic
Certificat energetic

Dacă este să ne gândim la modalități rentabile de a reduce consumul de energie și, prin urmare, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor este una dintre metodele cele mai bune.

Această certificare crește conștientizarea cu privire la consumul de energie și permite consumatorului să compare consumul propriu cu cel al altor clădiri, astfel fiind încurajat să îmbunătățească eficiența energetică a clădirii.

Valoarea pe termen lung a unui certificat energetic

Consumatorii au tendința de a se concentra pe costurile pe termen scurt, pierzând din vedere valoarea pe termen lung și nu profită de oportunități de îmbunătățire a eficienței energetice.

În vreme ce schema de certificare poate fi costisitor de stabilit și administrat, decizia de a continua cu un sistem de certificare trebuie bazată pe o analiză aprofundată costuri versus beneficii. Printre aceste beneficii se numără reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea consumului de combustibil, confortul sporit, sănătatea etc.

De ce este importantă certificarea energetică a clădirilor?

O vizibilitate mai mare a eficienței energetice a clădirilor adusă de certificarea energetică poate avea un impact pe tendințele pieței. Certificarea ajută proprietarii și utilizatorii de construcții să devină mai conștienți de impactul performanței clădirii privind costurile de funcționare și confort și necesitatea de a raționaliza consumul de energie în clădiri.

În cadrul industriei construcțiilor a avut loc o reorientare către o proiectare mai eficientă, practici mai bune de construcții și a crescut gradul de integrare a componentelor eficiente energetic și a tehnologiilor regenerabile. Certificarea clădirilor, de asemenea, duce la creșterea gradul de conștientizare a performanței energetice a clădirilor în rândul publicului.

Certificarea energetică ajută la abordarea deficiențelor pieței

Ca instrument de politică, certificarea energetică abordează două eșecuri critice ale pieței în sectorul clădirilor. Prima dintre acestea sunt informațiile incomplete, nedemne de încredere, inexact, insufficient care conduc proprietarii și utilizatorii de clădiri să investească mult mai puțin în eficiența energetică.

O altă problemă abordată este diferența dintre stimulente, ceea ce poate due la mai puține investiții în eficiena energetică. Un bun exemplu este situația proprietar / chiriaș în care proprietarul închiriază un spațiu chiriașului, iar plata energiei electrice cade în sarcina chiriașului. Astfel, proprietarul și locatarul au obiective diferite: primul, de obicei, dorește să reducă la minimum costul de capital al clădirii, neținând cont de eficiența energetic, iar chiriașul dorește să maximizeze eficiența energetică a clădirii pentru a-și reduce cheltuielile cu energia.

Certificarea energetică a clădirilor poate contribui la abordarea acestei problemei prin încurajarea constructori și proprietarii de clădiri să ia în considerație soluții eficiente energetic.

În cazul în care doriți un certificat energetic sau audit energetic, puteți contacta echipa companiei Enermed Impex SRL, cu activitate în București și județul Ilfov, precum și in județele Argeș (Pitești), Prahova (Ploiești), Brașov, Giurgiu, Cluj, Timiș (Timișoara), Tulcea și Constanța.

Găsiți toate informațiile necesare pe site-ul firmei, https://www.certificat-rapid.ro.

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE