De ce întârzie mijloacele RATB în această perioadă: Defecțiuni sau șoferi care parchează prostRATB le cere scuze călătorilor pentru întârzierile înregistrate în ultima perioadă de mijloacele de transport în comun și explică totodată motivele pentru care acestea apar: defecțiuni tehnice sau șoferii care parchează neregulamentar.

De ce intarzie mijloacele RATB in aceasta perioada: Defectiuni sau soferi care lasa masina in strada
De ce întârzie mijloacele RATB în această perioadă: Defecțiuni sau șoferi care lasă mașina în stradă
Foto: stirileprotv.ro

Întârzierele sunt cauzate, atât de defecţiuni tehnice apărute la vehicule, cât mai ales de indisciplina şi indolenţa partenerilor de trafic, care parchează maşinile neregulamentar, blocând accesul vehiculelor de transport în comun, informează RATB printr-un comunicat de presă.

"Dacă în cazul defecţiunilor tehnice apărute, RATB ia măsurile urgente care se impun pentru a reintroduce cât mai curând în traseu vehiculele afectate, în ceea ce priveşte deblocarea arterelor de circulaţie, regia bucureşteană de transport public nu are nicio atribuţie. Conform datelor deţinute de Serviciul Dispecerizarea Circulaţiei al RATB, în primele 20 de zile ale lunii ianuarie 2016, a fost înregistrat un număr extrem de mare de blocaje care au dus la întârzieri enorme ale vehiculelor din traseu. Astfel, vârful de întârziere a fost atins la 19 ianuarie, de autobuzele liniilor 126, 300 şi 368, care au fost blocate, în total 150 de minute, pe Strada Episcopiei nr.3-7, pe sensul spre Calea Victoriei. Artera a fost blocată, în aceeaşi zi, la aceeaşi adresă, între orele 11.50-12.20 (30 minute), între orele 16.30-16.55 (25 de minute), dar şi între orele 18.10-19.45 (95 de minute), acest ultim interval reprezentând vârful timpului de blocaj pentru autobuze.", transmite RATB.

Cel mai mare timp însumat al vehiculelor blocate a fost înregistrat în ziua de 20 ianuarie, când Dispeceratul a raportat întârzieri totale de 417 minute din cauza unor vehicule parcate neregulamentar. Cele mai afectate au fost tramvaiele liniilor 24, 36, 44 şi 46, troleibuzele de pe liniile 65, 66, 70 şi 85 şi autobuzele liniilor 126 şi 178 şi 226.

În primele 20 de zile ale anului 2016, vehiculele parcate neregulamentar au provocat întârzieri pe liniile RATB în sumă totală de 1.113 minute.

RATB le solicită public conducătorilor auto să respecte reglementările Codului rutier, întrucât cei mai afectaţi sunt călătorii nemulţumiţi pe bună dreptate că trebuie să aştepte în staţii mijloacele de transport în comun, în condiţii meteorologice extreme.

Marti seara, un sofer care a parcat neregulamentar a blocat strada Episocopiei , blocand circulatia autobuzelor. Acestuia i s-a facut dosar penal. Strada a fost blocata si astazi, din acelasi motiv.

Etichete: intarzieri ratb, parcare, RATB

0/4 COMENTARII
metronomul
22 Jan 07:35
+0
VOTURI
-0
Masini parcate pe draq. Din 1000 de autobuze mai circula vreo 500, restul sunt dezmembrate, pe post de piese de schimb. Tramvaiele sunt zob, au 45 de ani vechime, bate vantul in ele si cad oamenii prin podeaua lor. Dar nimeni nu cere ceva mai bun, inclusiv un sistem de incasare mai bun. Toata lumea e multumita, ei se fac ca ne transporta, noi ne facem ca platim. Bani de panselute, faianta pe trotuare, fantani arteziene si alte rahaturi au fost, la fel ar fi fost si pentru niste tramvaie ca si alea aduc spaga buna. Degeaba s-au plimbat toti prin vest, ca n-au vazut nimic. Au plecat boi si-au venit vaci.
amenda
21 Jan 16:56
+0
VOTURI
-0
În loc să le solicite să respecte codul ăla rutier, Ratb mai bine s-ar apuca să le ceară banii pe cursele pierdute.
Ing.
21 Jan 16:42
+0
VOTURI
-0
Dacă pleacă 3 nu e repsectat numărul de curse... 2 au mers la ,,cursă pierdută", au lălăit-o pe traseu, nu mai au timp să facă ultima cursă, aşa că bagă afişajul cu ,,defect" şi fug repede la depou. De aia la 9:30 vezi vagoane de Alexandria între cele de Bucureştii-Noi pe 41 pe sensul spre Ghencea sau vagoane de Bucureştii-Noi între vagoane de Alexandria pe sensul celălalt.
bogdan71
21 Jan 16:08
+0
VOTURI
-0
Tot din cauza intemperiilor și șoferilor indisciplinați, conducătorii RATB (inclusiv cei de tramvaie) se simt datori să plece de la capăt de linie în formă de trenuleț, câte 2-3 odată pe aceeași linie. Numărul de curse este respectat, nu contează că toate autobuzele trec la interval de un minut și următoarele abia peste o oră. Nemulțumiții să-și ia mașină mică sau să facă bine să aștepte răbdători în stații, că, vorba cântecului popular: ”Criogenia salvează România!”

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE