De ce întârzie şi frânează brusc trenurile de metrou din CapitalăÎn ultima perioadă, trenurile de metrou înregistrează întârzieri şi frânează uneori brusc, generând panică în rândul călătorilor. Reprezentanţii Metrorex spun că aceste incidente se produc din cauza unor modificări ce vizează sistemul de conducere a trenurilor.

In ultima perioada, trenurile de metrou inregistreaza intarzieri dese si franeaza brusc
În ultima perioadă, trenurile de metrou înregistrează întârzieri dese şi frânează brusc

De aproximativ o lună, trenurile de pe magistrala de metrou M2 frânează brusc, pe sensul de mers Pipera - Berceni, în special între staţiile Piaţa Unirii 2 - Tineretului. Asemenea incidente se produc des, în special în jurul orei 19.00. Bucureştenii care călătoresc des cu metroul au observat de multe ori aceste incidente, iar unii au făcut sesizări la Metrorex şi au reclamat frânările prea bruşte.

Reprezentanţii Metrorex spun că aceste incidente au loc din cauza unor modificări ce vizează sistemul de conducere a trenurilor. "Deoarece suntem în plină derulare a procedurii de implementare a sistemului automat de conducere şi monitorizare a trenurilor, uneori apar deranjamente în funcţionarea acestei instalaţii care au ca rezultat întârzieri de trenuri, frânări bruşte etc. Ca măsură pentru asigurarea siguranţei circulaţiei, independent de modul de intervenţie al mecanicului trenului, se produce frânarea trenurilor. Aceste deranjamente sunt în studiu în cadrul compartimentelor specializate ale S.C.T.M.B."METROREX" S.A. şi considerăm că într-un interval de timp scurt împreună cu fabricantul instalaţiei, aceste deranjamente vor fi eliminate. Cazul respectiv a fost prelucrat cu tot personalul de exploatare, în vederea îmbunătăţirii modului de comunicare cu publicul călător, în special în cazul unor disfuncţionalităţi apărute în circulaţie. Până în prezent am primit doua sesizări referitoare la frânările prea bruşte", a declarat, pentru B365.ro, Evelyne Croitoru, purtătorul de cuvânt al Metrorex.

Etichete: metrou bucuresti, realitatea, trenuri metrou

0/3 COMENTARII
george
01 aug 15:50
+0
VOTURI
-0
Si pe linia catre Militari se intampla acest lucru, credeam ca e de vina soferul ca nu a primit marire de salariu
Iulian
01 aug 11:20
+0
VOTURI
-0
Mai au o problema pe M2.
La iesirea din statia Victoriei spre Aviatorilor trenurile merg foarte incet. E o problema ce tine de cateva luni.
vlad
01 aug 09:49
+0
VOTURI
-0
Daca e in cadrul unui program de modernizare, nu e nicio problema.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE