De ce NU a fost aprobat de Primăria Capitalei protestul părinţilor împotriva violenţei în grădiniţePrimăria Municipiului Bucureşti NU a aprobat protestul organizat de Asociaţia Mame pentru mame, alături de părinţii şi cetăţenii revoltaţi de modul în care autorităţile din România tolerează violenţa în unităţile de învăţământ. Asociaţia Mame pentru mame susţine că va lua parte la eveniment, însă doar ca participant, nu ca organizator. 

De ce NU a fost aprobat de Primaria Capitalei protestul parintilor impotriva violentei in gradinite
De ce NU a fost aprobat de Primăria Capitalei protestul părinţilor împotriva violenţei în grădiniţe

Asociatia Mame pentru mame spune că protestul nu a fost autorizat de Primăria Capitalei din cauza unor vicii de procedură. 

Iată mai jos mesajul transmis de fostul organizator al protestului de azi din Bucureşti. 

"1. In urma deciziei Judecatoriei Sectorului 5 de a o lasa in libertate pe Ioana Neagu, filmata in timp ce batea cu salbaticie in mod repetat copiii lasati de parinti in grija ei, in baza unei motivatii *fundamentate
pe neconformitati in raport cu Noul Cod Penal (in baza carui se apreciaza astazi faptele Ioanei Neagu) precum si cu practica judiciara a Inaltei Curti de Casatie si Justitie,* in cursul zilei de Miercuri mai multi
parinti, bloggeri, jurnalisti, si reprezentanti ai societatii civile si-au exprimat in mediul online pe reteua de socializare Facebook revolta fata de contextul eliberarii Ioanei Neagu si au inceput, in mod spontan, sa se organizeze pentru un protest public masiv in care sa isi manifeste revolta fata de violenta impotriva copiilor si tolerarea ei de catre autoritati.

Părinții protestează vineri: Sunt revoltați că directoarea de la grădinița Flipper e în libertate

Mai mulți părinți vor protesta, vineri, în Piața Victoriei, nemulțumiți fiind că directoarea de la grădinița Flipper, filmată în timp ce agresa copiii, a fost lăsată în libertate.

2. Asociatia Mame pentru Mame, raliindu-se acestora si constatand numarul mare de cetateni care isi anuntau intentia de a demonstra precum si intentia lor de a veni in familie, insotiti de copii, a notificat Primaria Municipiului Bucuresti, Joi 7 Aprilie, la prima ora, despre organizarea acestui protest precizand locatia, intervalul orar si numarul estimat de participanti si solicitand Primairei sa ia masurile necesare pentru desfasurarea in conditii bune a protestului (in special pentru deamarcarea zonei de afluenta a protestatarilor, devierea si fluidizarea traficului, etc.). Notificarea a fost inregistrata la Primaria Municipiului Bucuresti.

3. In a doua parte a zilei de Joi 7 Aprilie, reprezentantul Asociatiei Mame pentru Mame a luat act de faptul ca, din pricina faptului ca notificarea nu respecta prevederile articolului 7 din Legea Nr. 60/1991
privind adunarile publice, in sensul ca aceasta nu a fost inregistrata la Primaria Municipiului Bucuresti, cu cel putin 3 zile inainte de data desfasurarii adunarii publice, Primaria nu poate aproba adunarea publica.
Mentionam ca Primaria Bucuresti a propus o alta data de desfasurare pe care Asociatia Mame pentru Mame, din motive obiective, nu a putut sa o accepte.

Urmare a raspunsului negativ (primit din partea Primariei Municipiului Bucuresti de a aproba adunarea protestul parintilor din data de Vineri, 8 Aprilie, Asociatia Mame pentru Mame isi declina fara echivoc statutul de organizator al protestului.

In ciuda faptului ca Asociatia Mame pentru Mame isi declina calitatea de organizator vom veni azi la protest in calitate de participanti deoarece credem cu tarie ca cetatenii din Romania fie ca sunt parinti sau nu, au dreptul la o voce si o reactie publica rapida mai ales pentru cauze legitime si grave *cum este revolta fata de violenta impotriva copiilor si de toleranta arata de autoritati fata de multe din cazurile de violenta impotriva copiilor.

Vom fi deci azi de la ora 17 in Piata Victoriei alaturi de toti cei care doresc sa transmita autoritatilor mesajul: *ZERO TOLERANTA FATA DE VIOLENTA IMPOTRIVA COPIILOR", susţine Asociatia Mame pentru mame intr-un comunicat remis la redactie. 

CITEŞTE ŞI NOI IMAGINI de la grădiniţa din Cotroceni, unde copiii erau TERORIZAŢI de directoare VIDEO 

"Tinuta in care sunt invitati protestatarii sa vina este ALB si NEGRU – pentru a simboliza faptul ca, in ceea ce priveste agresiunea asupra copilului, nu exista nuante de GRI; legea este clara si ea trebuie sa protejeze copiii impotriva violentei de orice fel. Solicitam ferm ca toate autoritatile sa aplice o politica de TOLERANTA ZERO pentru orice fel de caz de agresiune a unui adult asupra unui copil.", adauga asociatia.

Directoarea de la Grădiniţa Flipper din Cotroceni, acuzată că a bătut trei copii, a fost plasată, prin decizie a instanţei, sub control judiciar. Ioana Neagu a fost reţinută de Poliţie pentru 24 de ore și a fost prezentată, joi, în instanţă cu propunere de arestare preventivă. Cererea procurorilor a fost respinsă însă de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5. 

În motivarea deciziei de punere sub control judiciar, judecătorul de drepturi și libertăți susține că părinții sunt de vină pentru că nu s-au interesat să vadă dacă grădinița are autorizație din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP).

Acesta mai consideră că părinții sunt direct responsabili de ce li se poate întâmpla copiilor lor dacă merg la o grădiniță neautorizată. În acest caz urmează a se stabili care a fost gradul de răspundere al administratorului de grădiniță.

Magistratul mai arată că, deși sunt indicii temeinice că directoarea a comis trei infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului, nu există motive să se creadă că le va săvârși din nou pentru că grădinița a fost închisă. În plus, Ioana Neagu nici nu are antecedente.

Etichete: asociatia mame pentru mame, Piaţa Victoriei, protest parinti, toleranţă zero, vineri 8 aprilie 2016, violenta gradinita

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h