De ce nu a vrut Ceaușescu să construiască metrou în Drumul TabereiCeaușescu nu a dorit să se construiască stație de metrou în Drumul Taberei, deoarece considera că în acest cartier locuiau "burghejii"- pentru că fusese ridicat pe vremea lui Dej.

nițial, metroul trebuia să fie construit din Drumul Taberei până în Balta Albă. Însă Ceaușescu l-a disprețuit pe Gheorghiu Dej și a mutat metroul, din creion, în Militari. Dictatorul zicea că în cartierul Drumul Taberei locuiau "burghejii", pentru că fusese ridicat pe vremea lui Dej. Nu a ținut cont de faptul că, la acea vreme, Drumul Taberei era cel mai aglomerat cartier din București şi nici de faptul că Militari nici măcar nu era construit, informează Historia.ro.

Metroul de Drumul Taberei, în prezent în construcție, ar putea să rămână fără banii europeni alocați, deoarece nu avansează atât de rapid cum ar trebui.

Etichete: m5, metrou, metrou drumul taberei

0/2 COMENTARII
cititor
11 sep 09:10
+0
VOTURI
-0
Aveti doar nume de ziaristi, sunteti niste impostori in presa. Puneti mana si va documentati. Cand s-a construit metroul in Militari cartierul era terminat , era mai aglomerat decat Drumul Taberei, circula tramvaiul pe toata lungimea lui. Apoi s-a realizat linia de metrou si a fost scos tramvaiul.
Cris
11 sep 07:38
+0
VOTURI
-0
Vrajeala integrala. Ati inceput sa scrieti articole din ce vorbesc pensionarii, ca sa nu taca, pe la colturi de parc.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE