De ce nu are Arena Naţională autorizaţie ISU. Explicaţia dată de primarul generalPrimarul general interimar, Marin Ştefănel Dan, a explicat, luni, după şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), de ce Arena Naţională nu are autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. 

De ce nu are Arena Nationala autorizatie ISU. Explicatia data de primarul general
De ce nu are Arena Naţională autorizaţie ISU. Explicaţia dată de primarul general
Foto: nationalarenabucuresti.ro

Potrivit edilului-şef interimar, Arena Naţională nu are autorizaţie ISU din cauza legislaţiei. "Directorul de la Direcţia de Investiţii mi-a transmis azi că au creat un grup de lucru la MDRAP, împreună cu IGSU şi cu ISU. Aşteptăm ca în cursul zilei de azi (n.r. - luni), MDRAP să ne ofere un răspuns cert astfel încât să putem desfăşura evenimente sportive, pentru că acel echipament are un agrement tehnic care este recunoscut în Uniunea Europeană şi nu este recunoscut la noi, nu e vorba decât de o armonizare a legislaţiei", a declarat Marin Ştefănel Dan.

Însă, potrivit unui pompier, pentru Arena Naţională nu s-a dat avizul ISU pentru recepţia finală a construcţiei pentru că unele dintre panourile folosite sunt din materiale extrem de inflamabile

FC Dinamo Bucureşti a anunţat, luni, că meciul cu Steaua, contând pentru etapa XVIII-a din Liga 1, se va disputa duminică, de la la ora 20.30, pe stadionul din Ştefan cel Mare, întrucât Arena Naţională rămâne închisă pentru că nu are autorizaţie de securitate în caz de incendiu.

Arena Națională încă nu are aviz din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Asta deşi s-au investit 234 de milioane de euro în stadion, iar aici s-au organizat numeroase evenimente sportive şi artistice, la care au participat de fiecare dată zeci de mii de persoane. Totul a ieşit la iveală după incendiul din clubul Colectiv, soldat până acum cu 56 de morţi şi aproximativ 180 de răniţi, din care circa 135 cu arsuri grave.

"La Arena Naţională nu e aviz de la ISU, pentru că dacă se joacă acolo organizatorii poartă răspunderea pentru ce se întâmplă, până ISU nu dă avizul respectiv. De la început se ştia că nu e avizul. Nu ştiu dacă au fost amendaţi", a declarat, anterior, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Fără certificatul ISU, acolo nu se poate desfășura vreun eveniment (sportiv sau de altfel), dar Primăria Capitalei a anunțat că face eforturi pentru ca stadionul să-l primească.

Etichete: Arena Naţională, autorizatie isu, isu, pompieri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE