De ce nu au început lucrările la autostrada Bucureşti-PloieştiLa patru luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, pe primii 3 kilometri din autostrada București – Ploiești tot nu se lucrează. Motivul: nu a fost depusă documentaţia necesară şi proiectul nu a fost inclus în PUZ.

De ce nu au inceput lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti
De ce nu au început lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti
Foto: ziuaveche.ro

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a emis la 1 februarie ordinul de finalizare a primilor 3,3 km din tronsonul de autostradă Bucureşti - Ploieşti şi a nodurilor peste Centura Bucureşti şi cel de la Moara Vlăsiei. Însă, la mai bine de patru luni de la emiterea acestui ordin, pe ciotul de autostradă nu se întamplă nimic.

Contactat de către ECONOMICA.NET, arhitectul-şef din Voluntari, Dragoş Stelniceanu, a declarat că încă nu a fost depusă documentația pentru ca proiectul să fie inclus în PUZ.

Astfel, se pare că antreprenorul este încă în faza de reproiectare a lucrărilor.

"Am avut o discuție cu dânşii (constructorii autostrăzii – n.r.). Ei au acum o reproiectare şi urmează să vină cu documentația de urbanism. Sunt de luat de nişte avize, nu durează mult - o lună, două", a mai spus Stelniceanu.

CNADNR a semnat în decembrie 2015 contractul pentru constructia celor trei km. din autostrada Bucureşti - Ploieşti care intră în Capitală prin zona Petricani. Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii Aktor - EuroConstruct Trading 98 si are o valoare totală de 129,18 milioane de lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Contractul are o durată de implementare de 22 de luni, din care patru luni reprezintă perioada de proiectare și 18 luni durata de execuție. Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 48 de luni de la data semnării Procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Etichete: autostradă, autostrada bucuresti, CNADNR, lucrări, Ploieşti

0/2 COMENTARII
aaa
09 iun 16:50
+0
VOTURI
-0
18 luni durata de executie la 3km de autostrada??? wtf
dac
09 iun 15:39
+0
VOTURI
-0
De ce? Pentru ca incompetenta! Punct.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE