De ce nu au început lucrările la conexiunea Bucureştiului cu A3Doar 25% dintre maşini aleg autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti în locul Drumului Național 1, atât din cauza faptului că drumul pe A3 este mai lung decât pe DN1, dar și pentru că la autostradă se ajunge mai greu. Dan Şova, ministrul delegat pentru mari proiecte a declarat anul acesta că în a doua jumătate a lui 2013 va fi finalizat tronsonul de aproape 3 km între Şoseaua de Centură şi str. Popasului din Pipera, iar anul viitor cel de patru kilometri până în Şos. Petricani. Însă, aceste lucrări nu rezolvă problema traficului în contextul în care acea zonă nu are drumuri care pot prelua trafic de autostradă.

Constructia nodului rutier de acces pe autostrada A3 va costa aproximativ 5 milioane euro
Construcţia nodului rutier de acces pe autostrada A3 va costa aproximativ 5 milioane euro
Foto: cars321.ro

Din acest motiv, Primăria Capitalei are în plan lărgirea şoselei Fabrica de Glucoză la două benzi pe sens, dar lucrările încă nu au început deoarece nu s-au demarat exproprierile, „element" care aproape întotdeauna întârzie proiectele de infrastructură în România, scrie zf.ro.

„Lucrările la lărgirea şoselei Fabrica de Glucoză vor începe atunci când vor exista bani pentru exproprieri. Acolo sunt nişte derbedei care au luat pământul de pe partea stângă şi trebuie să-i potolesc", a spus Sorin Oprescu, primarul Capitalei, care a vizitat săptămâna trecută intersecţia dintre Şoseaua de Centură şi Prelungirea Ghencea, cel mai aglomerat punct de pe varianta de ocolire a Bucureştiului.

Potrivit datelor din piaţă, Primăria Capitalei ar trebui să plătească aproximativ 4 milioane euro pentru exproprierile necesare lărgirii drumului actual. Însă, chiar şi aşa, şoseaua se va intersecta cu Bd. Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca, fără niciun pod sau pasaj care să fluidizeze traficul în zona respectivă.

Etichete: autostrada A3, Autostrada Bucureşti-Ploieşti, DN1, Fabrica de Glucoză, lărgire Șos. Fabrica de Glucoză, Primăria Capitalei

0/8 COMENTARII
Pazea!
26 aug 16:51
+0
VOTURI
-0
Pazea! Au aparut postacii lui Oprescu: Alina, Marian, Radu si petre.
Mai fratioare, tu nu te uiti ca ti-ai postat aprecierile consecutiv, la diferenta de 1 minut? Cred ca daca ne uitam si la IP-uri o sa gasim aceeasi adresa...

Aia cu Oprescu al lor cu tot: daca va place de el, luati-l in casa la voi, sa va administreze gospodaria. Dar sa nu incepeti sa urlati ca va darima peretii. Suportati-l, si nu ne mai asasinati cu "ce bun e primarul asta, merita sa fie presedinte!"
petre
26 aug 14:59
+0
VOTURI
-0
Nu stiu cat tine problema asta de primaria capitalei dar e important ca Ponta se consulta cu Oprescu. Daca ar face fiecare de capul lui, n-ar iesi nimic.
Radu
26 aug 14:58
+0
VOTURI
-0
Daca in tara asta nu functiona totul pe japca, aveam si politicieni calumea. Eu cred ca S. Oprescu ar fi facut mai multe daca avea cu cine. Asa.. nu prea ai cum sa t elupti cu morile de vant de unu singur...
Marian
26 aug 14:57
+0
VOTURI
-0
Tot respectul pentru primarul Oprescu. Poate cand om avcea si la Transporturi pe cineva la fel de competent, vom avea si autostrazi.
Alina
26 aug 14:56
+0
VOTURI
-0
Oprescu a reusit sa finalizeze multe dintre proiectele care stateau de multi ani in asteptare. Un drum n-ai cum sa-l faci peste noapte si e mai bine sa-l faci o data si bine. Eu sper sa se rezolve si problema asta, desi nu e placut sa fie santier.
Bibi
26 aug 08:28
+0
VOTURI
-0
Oprescu umbla cu insulina dupa el..e vai de el de bolnav, cica nu apuca sfarsitul anului.
Fox
26 aug 00:03
+0
VOTURI
-0
3 km anul asta si inca 4 km in 2014. Wow!!! Asa mult?? Eu zic sa reveniti cu picioarele pe pamant baieti! 1 Km pe an cel mult, ca pe urma ametiti de la viteza!! :)) Asta daca va permit conditiile meteo.
Ing.
25 aug 20:34
+0
VOTURI
-0
Gandire tipica de cocalar ,,Acolo sunt nişte derbedei care au luat pământul de pe partea stângă". Pe de alta parte, Oprescu ras un cartier intreg pentru un drum inutil, deci nu m-ar mira sa faca la fel si pe Petricani. Ceausescu ar fi mandru de un asemenea primar!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE