De ce reducerea de TVA din 1 ianuarie nu se vede mereu în preţurile de la raft. Explicaţia KauflandUn profesor din Sibiu a acuzat Klaufland că nu a aplicat reducerea la produse şi servicii, valabilă în urma scăderii cotei TVA la 20% la începutul lui 2016. Postarea sa, care s-a viralizat pe Facebook, a intrat în atenţia lanţului de magazine, care a explicat de ce această reducere nu se vede în preţurile de pe raft.

Eduard Stoica, lector la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu şi expert judiciar la Ministerul Justiţiei, a publicat un colaj de fotografii, pe Facebook, făcute aceluiaşi produs, la câteva zile distanţă- înainte şi după ce reducerea TVA de la 24 la 20% a fost aplicată.

În cele două imagini, naveta de plastic prezentată de acesta are acelaşi preţ: 14.5 lei, însă în imaginea din dreapta se vede cum Kaufland susţine, printr-o etichetă suplimentară, că preţul afişat este redus de la 14,99, după "noul TVA". Imaginea publicată de acesta a devenit virală, strângând peste 2.100 de share-uri.

 

Asa a redus TVA-ul retailer-ul Kaufland. Suntem tara lui nimeni!!! Astept sa vad controale la retaileri. Probabil acest...

Posted by Eduard Stoica on Sunday, 3 January 2016

Kaufland susţine însă că a redus produsele în avans, înainte de reducerea de TVA de la 1 ianuarie- mai precis, pe 16 decembrie. Lipsa etichetei care anunţă reducerea, în imaginea din stângă, este, conform sursei citate, o greşeală a angajaţilor din magazin.

Explicaţia completă oferită de Kaufland:

"Preţul pentru produsele care au beneficiat de reducere de TVA de la 1 ianuarie l-am redus în avans din 16.12 (vezi foto în anexă şi explicaţii detaliate şi pe site-ul nostru: http://kauf.land/B7j). În cazul de faţă, preţul a fost redus de la 14,99 lei la 14.50 lei începând cu 16.12. De aceea este corect ca în 28 decembrie şi 03 ianuarie preţul să rămână acelaşi. O comparaţie poate fi făcută între 15.12 (ultima zi înainte de reduceri) şi 16.12 (prima zi de reduceri în avans). Dintr-o greşeală, în primul exemplu, colegii din magazin nu au folosit o eticheta corespunzătoare de semnalizare a preţului redus în avans, ceea ce a dus şi la această confuzie. Dacă aveţi alte neclarităţi, vă stăm cu plăcere la dispoziţie pentru informaţii."

Categoriile de produse vizate de reducere, în hipermarketurile operate de Kaufland, sunt: băuturile alcoolice, detergenții, produsele de curățat, produsele cosmetice și produsele nealimentare, cu excepția țigărilor și a produselor din tutun. Reducerea de preţ la acest tip de produse ar trebui să fie de 3% faţă de preţul iniţial.

Alt lanţ care a redus TVA-ul înainte de 1 ianuarie este Carrefour. 

Etichete: kaufland, reducere TVA, TVA

0/2 COMENTARII
FRM
05 ian 17:30
+0
VOTURI
-0
Daaa, și marmota învelea ciocolata în staniol!
Au și găsit vinovatul: un angajat, probabil nemulțumit (sic!), care n-a pus eticheta albastră.
Cris
05 ian 14:17
+0
VOTURI
-0
Le-au cam scumpit in avans ca sa aiba de unde reduce si sa ramana pretul cam tot acolo.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE