Motivul uluitor pentru care s-a inundat Biblioteca Naţională. CINE E RESPONSABILNoul sediu al Bibliotecii Nationale a fost inundat, in urma ploii de marti din Bucuresti
Noul sediu al Bibliotecii Naţionale a fost inundat, în urma ploii de marţi din Bucureşti

Marţi, holurile bibliotecii erau inundate cu apă, în urma averselor ce s-au abătut asupra Bucureştiului. Femeile de serviciu au evacuat apa din Bibliotecă cu măturile şi mop-urile.

"Nu e vorba de scurgeri de apă prin tavanul de sticlă central, ci de luminatoarele de mai jos, de pe părţile laterale. Atriumul nu a avut de suferit. S-a înfundat un jgheab cu mucuri de ţigară, cu hârtii şi alte chestii şi, astfel, nu a mai fost permisă scurgerea apei. Acest lucru s-a produs prin neglijenţa celor care au muncit acolo", a declarat pentru B365.ro Bogdan Trâmbaciu, directorul Unităţii de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), care are în subordine Biblioteca Naţională.

Oficialul Ministerului Culturii a adăugat că, în cursul zilei de miercuri, situaţia a fost rezolvată deja de constructor, pe cheltuiala proprie, având în vedere faptul că lucrarea se află în garanţie pe o perioadă de doi ani.

"Clădirea este în garanţie timp de doi ani de la recepţie şi orice problemă se iveşte în această perioadă, cum este şi cea de acum, este remediată de constructor pe cheltuiala proprie. Eu am fost chiar acum o oră la Bibliotecă şi lucrarea era pe final", a dat asigurări Trâmbaciu care a mai precizat că "dacă s-a umflat parchetul, va fi înlocuit de constructor".

Reprezentantul Ministerului Culturii a adăugat că au fost luate deja măsuri de prevenire a unor incidente ulterioare fiind montate plase de protecţie deasupra jgheaburilor.

Noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României a fost construit de societatea de Aedificia Carpaţi, începând din martie 2009 şi până în decembrie anul trecut, cu o investiţie de aproximativ 105 milioane de euro fără TVA. Clădirea a fost, oficial, inaugurată în urmă cu aproape o lună, fiind sfinţită de Patriarhul Daniel. Vezi aici cum arată.

Banii provin dintr-un împrumut accesat de Guvern de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) prin intermediul Ministerului Culturii. Proiectul a fost coordonat de Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii.

Noul sediu al Bibliotecii Naţionale dispune de 14 săli de lectură mari, 6 săli de conferinţe, o aulă de 400 de locuri, 30.000 de metri pătraţi de spaţiu de depozitare de carte şi 15.000 de metri pătraţi de spaţii multifuncţionale pentru expoziţii, audiţii, librării şi cafenele.

Etichete: Biblioteca Naţională, inundaţie, muncitori, realitatea

0/0 COMENTARII
chiareu
16 May 20:22
+0
VOTURI
-0

Buei, revoltatilor, pretentii ca ale voastre isi au locul in cazul unui muzeu al fotbalului si manelelor. Aici e vorba de o biblioteca, asa ca ce daca curge apa in ea? Luati si un sampon cand va duceti pe acolo.

VALI
16 May 20:00
+0
VOTURI
-0

fix la fel s-a intmplat cu aripa noua a aeroportului Otopeni inaugarata anul trecut si care dupa 2 luni erau galeti unde se strangea apa ce curgea din tavan. va mai mira ceva? Romania tara de tigani profitori si romanii cele mai proaste animale!

Sopa
16 May 14:53
+0
VOTURI
-0

Ia sa vedem, avem asa :

- 105 milioane Euro fara TVA, cu structura de rezistenta gata facuta din vremea lui Ceausescu

- 3 ani de santier

- intra apa la prima ploaieConcluzie : bune afaceri mai face statul cu regii constructiilor. La fel precum cele cu regii asfaltului.

Unu
16 May 18:39
+0
VOTURI
-0

Si cu lipsa panourilor de orientare prin cladire si nefunctionarea lifturilor ce facem? Lipim pe laturile stalpilor de sustinere cate o foaie scoasa la imprimanta cu directii, plus ca sa ajungi la etaj unde nu e nimic decat vreo 3 sali cu 5 carti trebuie sa mergi pe scarile de serviciu ca la romani...la noi nimic nu se face bine din prima...ca si cu National Arena aceeasi poveste si aici

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE