De ce s-a sinucis bucătarul care deţinea cel mai bun restaurant din lumeBucătarul Benoît Violier s-ar fi sinucis deoarece a fost victima unei scheme piramidale Ponzi.

De ce s-a sinucis bucatarul care detine cel mai bun restaurant din lume
De ce s-a sinucis bucătarul care deţine cel mai bun restaurant din lume
Foto: thguardian.com

Benoît Violier, al cărui restaurant a fost desemnat "cel mai bun din lume" în luna decembrie, a fost găsit mort, pe 31 ianuarie, în casa sa. Potrivit primelor indicii, maestrul bucătar s-ar fi sinucis prin împuşcare, fără a lăsa vreun bilet de adio.

Pe de altă parte, rapoartele Poliţiei sugerează că Benoît Violier ar fi fost victimă a unei scheme Ponzi (o operaţiune frauduloasă care implică plata unor profituri deosebit de mari unor investitori de pe urma unor fonduri investite de alte persoane şi nu de pe urma veniturilor pe care afacerea le-a generat în realitate), informează mediafax.ro.

Benoît Violier conducea Restaurant de L'Hôtel de Ville din oraşul elveţian Crissier, din apropiere de Lausanne. Acesta se mândrea cu trei stele Michelin şi a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume, în luna decembrie, de către ghidul gastronomic francez laliste.com. La momentul respectiv, acesta a fost selectat dintr-o mie de restaurante din 48 de ţări.

După decesul lui Benoît Violier, au apărut însă informaţii conform cărora acesta ar fi avut probleme financiare majore, în ciuda aparentului său succes, informează telegraph.co.uk.

Revista financiară elveţiană Bilan susţine că Benoît Violier ar fi fost victima unei escrocherii extinse, care ar fi fost pusă la cale de Private Finance Parteners, o companie elveţiană cu sediul în Sion.

În 2015, această companie, care se ocupa cu comerţul de vinuri rare, ar fi vândut sticle scumpe care ajungeau la câteva mii de lire unui număr de restaurante, printre care şi cel al lui Benoît Violier, dar hotărau în mod intenţionat să nu le livreze. Aceleaşi sticle, valorând între 14.000 şi 27.500 de lire sterline, erau deliberat vândute de trei sau patru ori unor cumpărători care nu bănuiau nimic.

Etichete: Benoit Violier, restaurant, sinucidere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h