De ce se obţin greu autorizaţiile de construcţie şi certificatele de urbanism în BucureştiCetăţenii din Sectorul 1 care solicită autorizaţii de construcţie sau certificate de urbanism sunt trimişi de la administraţia locală la Primăria Capitalei şi invers pentru aprobarea dosarelor. Tot acest proces poate dura luni, chiar şi ani. Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a solicitat Guvernului o Ordonanţă de Urgenţă care să clarifice cine atribuie autorizaţiile de construcţie şi certificatele de urbanism.

Autorizatie de constructie
Autorizaţie de construcţie

"Până în momentul de faţă, primăriile de sector acordau autorizaţiile de construcţie şi certificatele de urbanism. De două luni, aceste autorizaţii trebuie date de Primăria Capitalei. Nu este ceva clar. Ne rugăm de două luni de zile de acest Guvern tehnocrat să modifice, printr-o Ordonanţă de Urgenţă şi să spună explicit de care zone se ocupă primarul general şi primarii de sectoare. De două luni de zile tergiversează această Ordonanţă de Urgenţă pe care noi o aşteptăm", a spus Dan Tudorache.

El a solicitat Guvernului să emită, în câteva săptămâni, Ordonanţa de Urgenţă care să clarifice lucrurile.

"Petenţii care depun o solicitare de autorizaţie sau de certificat de urbanism la Primăria Sectorului 1 sunt îndreptaţi către Primăria Capitalei. Din această cauză, petenţii merg de la o primărie la alta. Vreau ca acest Guvern tehnocrat, în cele câteva săptămâni cât mai stă la guvernare, să emită această Ordonanţă de Urgenţă şi să clarifice cine atribuie autorizaţiile de construcţie şi certificatele de urbanism", a declarat Tudorache.

Bucureştenii care vor să construiască sau să renoveze clădiri în Sectorul 1 trebuie să aştepte mai mult de 30 de zile pentru aprobarea dosarului, spun reprezentanţii Primăriei Sectorului 1, din cauza schimbării unor reguli de autorizare în zonele protejate (monumente, situri, necropole).

Etichete: Autorizaţie de construcţie, Autorizaţie de construcţie sector 1, certificat de urbanism, Dan Tudorache, Sectorul 1

0/3 COMENTARII
BURUIANA G.IULIANA
03 Oct 10:58
+0
VOTURI
-0
Buna ziua,sunt proprietara unei case care este protejata ca fiind monument istoric,doresc sa refac fatada si sa fac reparatiile necesare sa nu ajung in situatia de a primii amenzii.Va rog sa imi spuneti ce acte sunt necesare si unde trebuie sa le depun spre aprobare.Multumesc anticipat.
sim
21 Nov 18:04
+0
VOTURI
-0
Ma si mirasem de nu mai infloreau blocurile din zona Damaroaia ca si ciupercile dupa ploaie....
Dar probabil ca intr-un final se va ajunge tot acolo.....
dan
21 Nov 07:40
+0
VOTURI
-0
Vor sa construiasca din nou blocuri in zona de case, pentru ca toate autorizatiile care au fost sunt ilegale!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE