De ce sunt mai puţine produse româneşti în magazinele IKEADe mai bine de şapte ani, circa 40 de producători de mobilă şi accesorii din România furnizează produse pentru toate magazinele IKEA din lume. Însă, ponderea produselor made în România din magazinele retailer-ului suedez de mobilă a scăzut în acest an cu peste 37%.

IKEA a lansat noul catalog. Cu ce noutati vine retailerul: Reduceri de preturi si produse noi
IKEA a lansat noul catalog. Cu ce noutăți vine retailerul: Reduceri de prețuri și produse noi
Foto: Grup RC

În momentul de faţă, aproximativ 5% din totalul produselor disponibile în gama de produs IKEA sunt fabricate în România, potrivit informaţiilor furnizate de companie ECONOMICA.NET. Sunt articole diferite de mobilier precum canapele, fotolii, paturi, saltele, comode și noptiere, scaune, mese, veselă, rafturi și corpuri pentru depozitare, dar şi accesorii și ustensile pentru gătit, decorațiuni şi accesorii de depozitare pentru toate zonele casei, pe care 40 de furnizori români le realizează în unităţile lor locale. Comparativ cu anii trecuţi însă, ponderea produselor made in România a scăzut semnificativ din gama retailer-ului suedez. Astfel, în august 2011, odată cu lansarea catalogului IKEA, Cornel Oprişan, retail manager al IKEA România, declara că cei 40 de furnizori români asigură 8% din cele 9.500 de articole expuse în magazin, adică cu 37,5% mai puţin decât în urmă cu 3 ani.

"În România se fabrică în continuare produse pentru magazinele IKEA din multe zone ale lumii. În funcţie de cerinţele identificate pe piaţă, stocurile livrate pot varia de la an la an şi de la sezon la sezon, sau în funcţie de ponderea noutăţilor în gama vândută de fiecare magazin IKEA", au declarat oficialii companiei. Potrivit acestora, situaţia s-ar putea schimba pe viitor.

Printre furnizorii români se numără producătorul de farfurii Apulum din Alba Iulia, Cesiro Sighişoara (ceşti) sau Gilmet din Prahova (lemn masiv).

Etichete: IKEA, magazin IKEA, mobila, produse IKEA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE