În ce zone din Capitală există risc maxim să "pice curentul" VEZI HARTACurent electric
Curent electric

Miercuri seară, câteva cartiere din nordul Bucureştiului au rămas fără curent şi implicit fără căldură timp de o oră. Reţeaua nu a mai făcut, pur şi simplu, faţă.

Enel explică desele defecţiuni din reţea prin vechimea acesteia şi prin suprasolicitare:

„În momentul preluării de către Enel a activităţilor de distribuţie în zona Muntenia Sud (Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu), mare parte a infrastructurii existente se baza pe tehnologia anilor 1960-1970, care nu face faţă cerinţelor actuale de consum din Bucureşti. Consumul mediu al unui apartament a crescut în Bucureşti de cel puţin 5 ori în ultimii 20 de ani”, susţin reprezentanţii Enel.

Printre zonele din Capitala aflate în această situaţie se numără: Bucureştii Noi, Chitila, zonele Piaţa Gorjului, Roşia Montana (cartierul Militari), străzile Sibiu şi Braşov (cartierul Drumul Taberei), Principatele Unite, 11 Iunie, Muzelor, Rond Coşbuc, Şoseaua Alexandriei, Teiuş, Pucheni, Calea Rahovei sau Şoseaua Bucureşti – Măgurele cu zonele adiacente, străzile Vulturilor, Romulus şi Traian sau oraşul Pantelimon. (CLICK PENTRU A MĂRI)

Și furturile de energie electrică dau peste cap reţeaua. Acestea produc daune considerabile atât din cauza consumului necontrolat şi neautorizat, dar mai ales din cauza distrugerii cablurilor sau transformatoarelor. „Astfel de conexiuni stau la baza producerii de căderi de tensiune, fluctuaţii de tensiune repetate (acele „şocuri de curent” de scurtă durată) care afectează şi zonele învecinate sau determina chiar incendii prin supraîncălzirea contactelor şi a legăturilor improvizate. Prin urmare, o astfel de acţiune poate să aibă repercusiuni grave nu numai asupra celor care recurg la conexiuni ilegale, dar şi asupra celorlalţi consumatori din zona”, adaugă oficialii companiei.

Etichete: curent, Enel, realitatea, reţea

0/0 COMENTARII
Witt
16 feb 10:32
+0
VOTURI
-0

@Cristachitza: Partial ai dreptate, in Romania se construieste haotic in functie de spaga nu de PUZ, dar trebuie adaugat ca 'reprezentantii ENEL' s-au uitat timp de 20 de ani cum creste de 5 ori consumul dar fara sa faca vreo investitie in modernizarea retelei. Treaba lor se pare e sa ia salarii grase si bonus de Paste si Craciun, nu sa faca un plan de dezvioltare al retelei si sa bage bani din profit si in asta, nu numai in dividende si salarii grase. In plus, cum naiba sa nu te planigi daca pe mine, consumator individual ma rupi cu taxe de 3-4000 de lei sa ma conectezi la retea iar marile dezvoltari imobiliare, turnuri de locuinte (inchisori mai degraba as zice eu) cu sute de apartamente pentru paraziti obisnuiti sa consume 300-400 de kilowati pe luna fiecare, ii taxezi aproape la fel? Enel nu a ajuns in aceeasi situatie ca si cfr-ul pentru ca spre deosebire de caile ferate ei au monopol pe piata si fixeaza preturile. Ori curent de la ei la pretul cerut, ori deloc. Ati auzit de vreun concurent al ENEL pentru consumatorii captivi? Ei, cand veti auzi de asa ceva, poate veti auzi si de ENEL investind in modernizarea si extinderea de 3-4 ori a retelei. Pana atunci, inarmati-va cu generatoare auxiliare si ups-uri daca nu vreti sa va faca poc centrala, calculatorul si frigiderul. Sau cu lumanari. Asteptare placuta!

cristachitza
16 feb 10:10
+0
VOTURI
-0

Din pacate aici intervine si prostia romanului. Nu poti sa ridici blocuri turn de zeci de etaje in zone unde sunt aproape exclusiv numai case. Este la mintea cocosului ca acolo este un sistem care sa faca fatza la case, ori ... nu poti sa compari consumul de la o casa sau doua cu cel de la un turn de 20 de etaje.

Bogdan
17 feb 01:38
+0
VOTURI
-0

Blocurile alea turn au transformatorul lor separat, problema e, de ce se tot vaita ENEL? Bani incaseaza, cine i-a impiedicat sa faca retea??? Adica e bine ca se consuma si incasam bani, dar nu vrem sa investim pentru asta nimic, spunem ca e reteaua veche. Daca erau tevi intelegeam, ca e greu sa si sapi, dar cabluri???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h