DE CE vor fi puse portrete ale unor pacienţi cu tuberculoză pe gardul Parcului CişmigiuFaţada Primăriei Capitalei va fi iluminată în roşu, sâmbătă seară, de Ziua Mondială de luptă împotriva tuberculozei, urmând să fie amenajată şi o expoziţie de portrete ale unor foşti pacienţi pe gardul care împrejmuieşte Parcul Cişmigiu.

DE CE vor fi puse portrete ale unor pacienti cu tuberculoza pe gardul Parcului Cismigiu
DE CE vor fi puse portrete ale unor pacienţi cu tuberculoză pe gardul Parcului Cişmigiu

Iluminarea faţadei clădirii Primăriei Capitalei se va face timp de o oră, de la 19.30 – 20.30.

Evenimentul de sâmbătă este organizat de Asociaţia pentru sprijinirea pacienţilor cu tuberculoză, în parteneriat cu Primăria Capitalei, şi marchează Ziua Mondială de luptă împotriva tuberculozei.

Pe lângă iluminarea simbolică în roşu a clădirii municipalităţii, mai este organizată şi o expoziţie intitulată „Feţele tuberculozei, boala nu ocoleşte pe nimeni", ce cuprinde 12 portrete ale unor foşti pacienţi care susţin acum public lupta împotriva tuberculozei şi a stigmatului social cauzat de această boală.

Portretele vor fi expuse pe gardul care împrejmuieşte Parcul Cişmigiu, vizavi de Primăria Capitalei. Expoziţia va putea fi vizitată până în 24 aprilie.

Etichete: Parcul Cişmigiu, portret pacienti tuberculoza, Sectorul 5, tuberculoza, ziua mondiala a tuberculozei

0/1 COMENTARII
cronicar
07 apr 01:59
+0
VOTURI
-0
UN DECENIU (2008-2018), UN DIAGNOSTIC SERBAT, UN OBSERVATOR ,,POMICOL"
(Cronică de expoziție fotografică irelevantă)


Motto:
Sunt măr de langă drum și fără gard
La mine-n ramuri poame roşii ard.
Drumeţule, să iei fără sfială,
Că n-ai sa dai la nimeni socoteală.
Iar dacă vrei s-aduci cuiva mulţam,
Adu-l ţărânei ce sub mine-o am
............................................
Mi-s dragi copiii legănaţi în ramuri,
La gât cu mici bucăţi din sfinte flamuri.
Și dragi îmi sunt și fetele fecioare
Umblând prin crengi cu dalbele picioare,
Cu poala și cu sânul plin de mere,
Râzând îmbujorate de plãcere.
(Mihai Beniuc/ Mărul de lângă drum)

O vorbă populară zice: (pre)Numele...unora pe toate gardurile, pe toate zidurile...Mai nou și pozele lor...Doar zece la numărătoare...Iertată să-mi fie observația jurnalistică, dar asta sugerează, trecătorului, colțul gardului de Cișmigiu, din stația RATB-69,70,85,90,91,137,138,228,336 de pe bulevardul Regina Elisabeta...Cum de a decăzut, până la o astfel de gândire, Ziua Mondială de luptă anti-Tuberculoză 2018 (ZMTB)? Cum de toți cei vindecați, cu minți deștepte și inimi mari (vorba imnului național) nu au corelat vorba de mai sus cu proiectul stradal? Că ZMTB, de anul trecut, serbată la coada calului Monumentului lui Mihai Viteazul și întinzând manual pliante vechi, în frig, către cei din stația RATB-Universitate, a fost o ocară, nu și-au dat seama? Anul acesta, pe 25 martie, seara, pe ger, chiar că au făcut-o de pomină, ,,lipind cu funii" 10 fotografii nerelevante, vernisate pe stradă, pe gard, lângă o stație RATB mai în vale !!! De ce???

Cine a avut ideea acestui titlu de vernisaj: Fețele TBC ? De ce nu Fețele și spatele TBC ? De ce nu Fețele Legii TBC? De ce nu Fețele și spatele Legii TBC ? Cine își asumă dreptul de autor al titulaturii ? Dacă e autor colectiv este c

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE