Reacţia managerului Monica Pop de la Spit. de Oftalmologie după dezvăluirile lui Tolontan UPDATEMinistrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis să trimită Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti, în urma dezvăluirilor despre directorul spitalului, Monica Pop, din ancheta publicata miercuri de Tolo.ro, blogul jurnalistului Cătălin Tolontan. În replică, managerul spitalului de Oftalmologie spune că la unitatea pe care o conduce nu au fost raportate infecţii intraspitaliceşti. "Pot să vină toate corpurile de control; Spitalul de Oftalmologie nu a avut infecții". 

Cel mai logeviv director de spital din Capitala spune ca il da in judecata pe Tolontan (Foto click.ro)
Cel mai logeviv director de spital din Capitală spune că îl dă în judecată pe Tolontan (Foto click.ro)

Directorul Spitalului de Oftalmologie din București, dr. Monica Pop, a subliniat, miercuri, că în cadrul unității pe care o conduce nu a fost înregistrată anul trecut nicio infecție nosocomială. 

"Noi nu am avut niciodată biocide de la Hexi Pharma, dar am avut betadină, am spus lucrul acesta. Este un dezinfectant pe care noi îl folosim pentru plăgile operatorii. Nu am avut nicio infecție. Soțul meu este inginer chimist și l-am rugat eu, când a apărut isteria asta — bineînțeles, am adunat toate betadinele, că așa a fost indicația Ministerului — l-am rugat să facă analiza. Este perfect ce scrie pe etichetă, concentrația e perfectă la betadin. Niciodată nu mi-a trecut prin minte, nu m-am gândit că vreo infirmieră la noi în spital poate să dilueze ceva. Nici nu s-a întâmplat. Avem medic epidemiolog de foarte mare valoare, dr. Laurenția Velea, cunoscută peste tot. E un spital care nu a avut infecții. Pot să vină toate corpurile de control de oriunde din lume. Și din afara țării, și de aici. Și au mai fost", a precizat ea în cadrul unei declarații de presă.

Pe de altă parte, întrebată dacă a avut contract de muncă cu o firmă căreia i-a fost închiriat un spațiu în cadrul spitalului, ea a replicat că acest lucru nu a fost ilegal.

"Atunci când am încheiat, era perfect legal. Care e problema? Cu ce am prejudiciat eu spitalul și sistemul sanitar dacă am dat consultații într-un cabinet privat de două ori pe săptămână, câte două ore? Care e problema? Asta e vina unui manager de 23 de ani, care a făcut operă de artă dintr-un spital?!... O prostie pe care a lansat-o... Am hotărâre de la ANI împotrivă... Mai mult de atât, într-unul din procesele cu ANI am primit și despăgubiri de la ei pentru afirmații. Deci, nici nu se pune problema. E perfect legal tot ce am făcut, iar spațiul este concesionat de Primărie pentru 49 de ani. Nu e spațiul meu. Nici spitalul nu e al meu, e a Primăriei clădirea. Nu facem ce vrem aici. Avem nevoie de aprobări. A dat aprobări toată lumea. Nu e nimic ilegal", a mai precizat ea, conform Agerpres. 

Managerul Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, prof. dr. Monica Pop, susţine că îl va da în judecată pe jurnalistul Cătălin Tolontan pentru "afirmații neadevărate". Ea a declarat miercuri că nu a fost niciodată susținută politic la şefia spitalului. 

Potrivit investigaţiei jurnalistice, Monica Pop a cedat un spaţiu din spital unei firme unde a fost angajată timp de 4 ani, simultan cu funcţia de manager al spitalului public pe care o deţine.

"Va exista un control al Corpului de control. Art 178 din legea 95 arată că funcţia de manager de spital e incompatibilă cu alte ocupaţii. Dacă se va proba acuzaţia din presă, atunci evident orice caz va fi tratat cu maximă seriozitate", a anunţat miercuri Laurenţiu Diaconu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al ministrului Sănătăţii, citat de Hotnews. 

Managerul Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, prof. dr. Monica Pop, susţine însă că îl va da în judecată pe jurnalistul Cătălin Tolontan pentru "afirmații neadevărate".

Precizările au fost făcute în contextul apariției unui articol pe site-ul jurnalistului Cătălin Tolontan, în care se spune, printre altele, că Monica Pop "este cel mai longeviv director de spital din Capitală și a beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa".

"Tot ce a scris cu susținerea politică nu este adevărat. Eu sunt managerul spitalului din 1993, timp în care au venit toate partidele la Ministerul Sănătății și nu am avut niciodată niciun fel de problemă politică, nici de susținere, nici de dorință de a intra în vreun partid", a declarat Monica Pop pentru AGERPRES.

Ea a susținut că îl va acționa în judecată pe jurnalistul Cătălin Tolontan pentru "afirmațiile nereale".

"Tot ce a scris acolo este neadevărat sau în orice caz singurul adevărat este că am spus că nu am fost susținută politic niciodată, iar dacă aș fi fost, nu cred că era vreo problemă, dar nu am fost. (...) Categoric, domnul Tolontan a făcut asta ca să îmi dea în cap pentru că mi-am permis să îl contrazic și să spun că ceea ce a zis azi dimineață este o isterie care va duce la morți pur și simplu, pentru că sunt pacienți care nu mai au încredere în spitalele românești și se duc acolo când nu mai au ce să facă colegii mei medici. Consider că este o acuzație de genocid lucrul acesta, pentru că isteria pe care a creat-o este reală în proporție de 25%, dar nici atât nu e adevărat", a spus Monica Pop.

Medicul a adăugat că în privința conflictului cu ANI există o hotărâre judecătorească. "Avem hotărâre judecătorească în ceea ce privește conflictul cu ANI și, mai mult decât atât, ANI mi-a plătit și despăgubiri", a punctat Pop.

Etichete: catalin tolontan, director spital Clinic de Urgențe Oftalmologice, judecată, monica pop

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE