De la 1 ianuarie hainele, autoturismele, băutura şi carburanţii se ieftinescVești bune! De la 1 ianuarie 2016, taxa pe valoarea adaugată scade de la 24 la 20 la sută. În consecință, prețurile la haine, autoturisme, băutură şi carburanţi vor fi mai mici în noul an.

De la 1 ianuarie hainele, autoturismele, bautura si carburantii se ieftinesc
De la 1 ianuarie hainele, autoturismele, băutura şi carburanţii se ieftinesc

Noul an vine cu prețuri mai mici la haine, băutură, mașini și carburanți. Astfel, de la 1 ianuarie 2016, taxa pe valoarea adaugată scade de la 24 la 20 la sută. Unele magazine au scăzut deja preţurile cu 4 procente pentru haine, încălţăminte, alcool şi electrocasnice. Exact reducerea de TVA care trebuie aplicată de toţi comercianţii, de la 1 ianuarie, conform stiri.tvr.ro.

Doar că cine ţine o evidenţă strictă a preţurilor nu poate fi păcălit.

În mod normal, o haină de 50 de lei ar trebui să coste de la 1 ianuarie, 48 de lei. Iar pentru un plin de benzină, vom plăti 190 de lei, în loc de 200, pentru că şi litrul de carburant va fi mai ieftin, în medie cu 20 de bani. Cel puţin teoretic.

Alimentele au de mai bine de jumătate de an TVA de 9 la sută. Orice alte produse care se vând, inclusiv maşini, utilaje sau locuinţe vor avea de anul viitor tva de 20%.

Etichete: ieftin, pret, reduceri, TVA

0/1 COMENTARII
Cris
30 Dec 00:11
+0
VOTURI
-0
S-a tras deja de preturi in sus, in decembrie, stati linistiti. Reducerea, daca va fi, va fi de maxim 3% adica fix praf in ochi. Cine cunoaste preturile stie ca reduceri nu se fac decat in data de 30 februarie a fiecarui an... Inca sunt produse cu preturi nerusinat de mari pentru nivelul de trai din Romania, in special in zona IT.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE