Trafic reconfigurat în toată zona Răzoare: dispare o stradă, apare altaNoua strada Răzoare se află cu 100 de metri la Nord, în spatele şantierului deja amenajat de la Academia Militară. Cele cinci benzi, care urmează să fie asfaltate, vor uni perpendicular Bulevardul Geniului şi Şoseaua Pandurilor printr-un sens unic. „Se creează o nouă arteră de circulaţie căreia îi vom aceeaşi denumire. Actuala stradă, care cade oblic pe Șos. Panduri va fi dezafectată”, spune pentru B365.ro directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Reconfigurarea zonei vine ca o necesitate, mai ales că şantierul de la Academia Militară este unul de referinţă pentru lucrările la metroul din Drumul Taberei. „Trebuie reconfigurată zona pentru a permite lucrul la incinta staţiei de metrou Academia Militară şi la incinta puţului de lansare a maşinilor de forat către Drumul Taberei. E vorba despre nişte utilaje de dimensiuni impresionante care în faţă vor fora iar în spate vor lăsa tunelul de-a gata”, adaugă directorul. (CLICK PENTRU A MĂRI)

Cu toate că pe hartă pare o distanţă destul de mare de ocolit pentru o oră de vârf, reconfigurarea zonei va permite accesul către Drumul Taberei mult mai facil. În prezent, pe actuala strada Răzoare sunt disponibile doar două benzi pe sens. După modificarea hărţii rutiere, se va putea ieşi şi intră către rondul de la Razoare pe câte cinci benzi: pe strada omonimă se va ieşi şi dinspre Bulevardul Geniului se va intra. “Circulaţia nu va fi închisă ci se reconfigurează. Inclusiv reţeaua de contact a liniilor de troleibuz. Toţi cei care tranzitează zona, dinspre strada Bagdasar spre Drumul Taberei, vor fi obligaţi să facă dreapta pe şoseaua Panduri, vor circula pe sens unic către Bulevardul Geniului, după care vor vira stanga către Drumul Taberei. E vorba despre un ocol de 200 de metri”, explica Udrişte.

Ştergerea de pe hartă a vechii străzi Răzoare va contopi cele două parcele de teren expropriate de Metrorex: cea cuprinsă între rondul Răzoare şi Șoseaua Pandurilor şi cea cuprinsă între Strada Progresul şi Șoseaua Pandurilor. (CLICK PENTRU A MĂRI)

Este de altfel principala modificare făcută pe harta rutieră a zonei de lucrările la metrou, dă asigurări şeful Metrorex: „Modificări de substanţă ca aici la Răzoare nu vor mai fi. Vor fi în schimb devieri de circulaţie în toate cele 10 puncte de lucru care vor fi în zonele Orizont, Favorit, Drumul Taberei 34, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei şi Brâncuşi. Se vor crea c[i de deplasare şi transfer. Se va reveni la situaţiile de dinainte, în afară de zona Razoare, în maximum un an, un an şi ceva, după ce se vor termina lucrările la incintele statiilor. După, se va lucra doar în subteran”.

Firmele care au câştigat licitaţia pentru metroul din Drumul Taberei au la dispoziţie cel mult 25 de luni pentru executarea tunelurilor şi a structurii şi cel mult 18 luni pentru finisarea staţiilor. „În 2015 ar trebui să dăm în folosinţă tronsonul Drumul Taberei-Eroilor”, a conchis Udrişte.

Etichete: academia militara, hartă, lucrări, magistrala 5, Metrorex, metrou, promo, Răzoare, realitatea, Udrişte

0/0 COMENTARII
Andrei Ionel
07 nov 19:51
+0
VOTURI
-0

Mediocrilor, sensul unic asigura trafic DUBLU pe fiecare sens; nu puteti compara situatia de pana acum cu cea actuala. Mai ganditi si voi... luati rigla si masurati strada din cand in cand!

Costel
08 nov 15:05
+0
VOTURI
-0

Geniule, sensul unic are doar un sens...asa ca trafic dublu pe fiecare sens al unui sens...nu prea "iegzista"...

Ce ai vrut tu sa spui, din nuca ta, nu sta in picioare.

Sensul unic pe o strada asigura trafic dublu pe sensul ala, fara de ce era inainte. si punct!

Dar, daca ai doua strazi relativ paralele, fiecare cu doua sensuri si le transformi in sensuri unice opuse, obtii fix acelasi trafic. Capisci?

Costel
07 nov 13:34
+0
VOTURI
-0

Mare cacat, mare cacat a iesit...E ca in filmele cu prosti. Nu se putea mai incurcat, deci, chiar nu se putea.

Daca vii dispre Dr.Sarii/Dr.Taberei, sa te duci spre pasajul Basarab, trebuie in 50 de metri sa tai toate benzile sa te incadrezi spre stanga, iar in panduri, cam in 100 m sa le tai pe toate sa te incadrezi in dreapta. mai sunt unii care fac fix pe invers. Daca te-ai uita de sus, se vad doua locuri unde masinile fac X....

Costi
07 nov 18:00
+0
VOTURI
-0

Nici nu putea fi rezumat mai bine! E un MARE CACAT! Ca asa e in Romania! De ce sa gandim? Mai bine muncim!

vasile
04 nov 21:08
+0
VOTURI
-0

trebuia sa se faca ceva, razoarele oricum era aglomerat rau(mai putin aglomerat decit acum 3-4 ami), si intr-adevar cred ca nu va fi aglomeratie mai mare decit acum, in schim cred ca la leu se va imputi treaba, si daca se impute la leu se impulte si jos la cotroceni si, mai grav la apaca, ceea ce blocheaza iuliu maniu, adica sa deblochezi drumul taberei, blochezi militariul si iesirea pe autostrada, sper sa avem nervi saptaminile urmatoare...nu stiu daca e bine sau rau, nu stiu ce se va bloca intr-adevar, stiu ca cineva incearca sa faca ceva si nu vreau sai dam cu pietrede la inceput. mai vorbim peste 3 ani...

Gogu
07 nov 18:01
+0
VOTURI
-0

"Cineva" ar fi facut bine sa si gandeasca inainte sa faca. Dar de unde sa ceri gandire ca nu e cu ce! Daca n-au - n-au! Asta e! O sa merg la serviciu pe Ghencea! Altfel din Iuliu Maniu in Trafic Greu fac 400 de ani...

stefan
02 nov 19:49
+0
VOTURI
-0

este ,in mod special pt. udriste

stefan
02 nov 19:48
+0
VOTURI
-0

plus ca acest bouletz a"omis sa adauge"ca sunt 3(trei) benzi pe sens si nu 2(doua).Si inca ceva,unde este pasajele care ni le promitea udriste cand era director la primarie.

flo
02 nov 15:43
+0
VOTURI
-0

Numai un imbecil scrie asa un articol. Numai un handicapat poate spune ca "reconfigurarea zonei va permite accesul către Drumul Taberei mult mai facil", sau nu a calcat in viata lui prin Bucuresti. S-au dilit complet astia de la realitatea (cu r mic, mic de tot), se simte rasuflarea rece a marinarului peste capetele lor seci. In curand si pro-tv-ul.

veveritoiul dintos
02 nov 13:22
+0
VOTURI
-0

Solutia este destul de simpla. Oricum toti va declarati saraci, "care n-aveti de niciunele", asa ca scoateti bucile din masina voastra proprietate personala si vira la metrou sau RATB. Daca milioanele de masini particulare nu vor mai circula, atunci RATB va merge ca sageata albastra pe bulevardele goale. Uitati-va numai pe camerele web din Bucuresti cand este cate o sarbatoare (Pasti, Craciun) si cand tot taranetul aciuat la Bucuresti pleaca cu masina (cum altcumva?) la ei la tara. Bucurestiul este efectiv gol, te uiti o jumatate de ora dupa vreo masina pe strada. Daca renuntati la domnie si plimbatul in masina personala o sa se elibereze si circulatia si o sa dati jos si din slanina acumulata de la micii si gratarele din vara care tocmai s-a terminat.

Mircea
02 nov 14:46
+0
VOTURI
-0

Asa o sa facem, oraseanule!!! O sa ne inghesuim TOTI in autobuzele intesate sa mirosim sub-bratul celor ca tine si suportam ragaitul toturor ghertoilor de Bucuresti. Cu oameni ca tine, nu o sa mai ajungem nicaieri in tara asta.

VladTepes
02 nov 15:00
+0
VOTURI
-0

poate daca ar mai baga RATB cateva mii de autobuze ca sa ne putem si urca in ele...

cat despre injuriile tale, multa uniune europeana.

Costi
07 nov 17:59
+0
VOTURI
-0

Desteptule! Mergi tu cu Metroul de la Politehnica si pana pe Trafic Greu, aproape de intersectia cu Rahova. Dai si tu din clape sa te afli in treaba! Frustratule!

Tudor
02 nov 12:35
+0
VOTURI
-0

Lasa ca va face Oprescu autostrada suspendata :))

john
02 nov 11:52
+0
VOTURI
-0

Tipic romanesc, cel care a gandit aceasta modificare e arhetipul functionarului din administratiile de stat. Va fi de 2-3 ori mai incarcata decat este acum si va afecta cu siguranta cartierele DT, 13 Sept, Regie si Crangasi/Giulesti care oricum sunt f aglomerate. Nu inteleg ce ar tb sa faca cei care vin pe sensul Panduri spre Cotroceni si vor sa faca stanga spre b-dul Timisoara. Mai bine circulam cu metroul :))

costel
02 nov 11:49
+0
VOTURI
-0

Unde nu e cap vai de picioare ! Practic intrarea in Drumul Taberei va fi inchisa .Faci o strada perpendiculara pe Panduri cand ai atatea autobuze si troleibuze care intra si ies in/din Drumul Taberei . Cum o sa manevreze in coloana ? Macar de ar desfiinta sensul giratoriu care si asa e o tampenie .

Costel
02 nov 09:42
+0
VOTURI
-0

Haosul va fi de 2 ori mai mare. intersectia noii strazi cu Panduri va fi blocata sigur de cei ce vin dispre academie...

Iar noua strada se va rupe in maxim o luna, a fost construita total la misto, nu are mai mult de zece zile de cand a inceput constructia ei, iar eu am crezut ca acolo fac o platforma pt organizarea de santier, nicidecum o strada...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE