De unde se trag problemele bugetului Capitalei: de la Traian Băsescu, spune Prigoanăprigoana basescu
prigoana basescu

Chiar dacă s-a renunţat la organizarea unui referendum pe tema organizării administrative a Capitalei anul trecut, Bucureştiul rămâne haotic organizat, iar împărţirea atribuţiilor între Primăria generală şi sectoare este în continuare foarte vagă, cu suprapuneri de responsabilităţi, ceea ce ar impune o reorganizare a Capitalei. Aceasta ar fi concluzia la care au ajuns majoritatea participanţilor la dezbaterea organizată marţi pe marginea studiului Ecopolis "Bucuresti, capitala europeana? Organizare administrativa si indicatori privind calitatea vietii in capitalele UE".

Studiul demonstrează faptul că, din 27 de capitale europene, doar 4 nu au buget centralizat: Bucureşti, Budapesta, Bratislava şi Bruxelles.

La dezbaterea moderată de Sorin Ioniţă, director SAR, şi de Costel Popa, preşedinte Ecopolis, au participat candidaţii la postul de primar general al Capitalei, Nicuşor Dan (independent) şi Silviu Prigoană (PDL), candidaţi la funcţia de primar de sector, precum Sulfina Barbu şi Theodor Paleologu, dar şi iniţiatorul Legii Capitalei care se află în dezbatere în Parlament, Vasile Gherasim. Niciunul dintre primarii în funcţie la Bucureşti nu au fost prezenţi la dezbatere, actualul sistem de alegere a edililor, într-un singur tur, inhibând participarea acestora la orice fel de dezbatere, după cum remarca Nicuşor Dan.

În ce priveşte împărţirea Bucureştiului, acesta are puţine subunităţi administrative, în comparaţie cu celelalte capitale europene de mărimi comparabile, arată studiul realizat de Ecopolis. Problemele intervin, însă, în ceea ce priveşte împărţirea bugetului şi a responsabilităţilor între Primăria generală şi primăriile de sector, existând suprapuneri şi conflicte între cele două nivele de administraţie, au subliniat participanţii la dezbatere. Inclusiv din cauza dezorganizării, Bucureştiul se află pe locul doi în ce priveşte poluarea aerului între capitalele europene, după Sofia, ca şi pe un loc codaş la mărimea spaţiilor verzi.

În Bucureşti s-au înregistrat în medie 92 de zile pe an cu depăşiri ale nivelului admis, faţă de limita de 35 de zile pe an cum prevăd normele Uniunii Europene. În privinţa spaţiilor verzi, Bucureştiul are 26 metri pătraţi pe cap de locuitor, mult în urma Vienei - 120 metri pătraţi pe cap de locuitor sau Helsinki - 100 metri pătraţi pe cap ce locuitor

Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Generală, a recunoscut că a existat o mai mare centralizare a bugetului Municipiului Bucureşti până în momentul alegerii lui Traian Băsescu drept primar general. Acesta, coabitând cu primari de sector PSD, din motive politice s-a decis împărţirea bugetului către sectoare, de către consilierii generali PSD, banii ajungând direct de la guvern către bugetele sectoarelor, pe lângă bugetul Municipiului Bucureşti.

Etichete: Bucureşti, poluare, promo, studiu

0/0 COMENTARII
catalina
23 mai 02:22
+0
VOTURI
-0

Oprescu, este cel mai mare hot, cel mai risipitor PG din istoria Capitalei!!!!!!! A triplat costurile la fiecare lucrare si pana la urma tot prost au fost facute!!!!!!Oprescu n-a avut niciun proiect serios, decat suspendata!!!!!!!!!!!! rusineeeee!!!!

flavia
21 mai 17:18
+0
VOTURI
-0

Romani  care ati crezut in ciuma USL, asa va trebuie, sa crapati de foame, sa va urle burtoiul  de neajunsuri, poate asa veti intelege naiba cum este cu economia unei tari si veti realiza ca guvernul Boc v-a salvat la timp!!!!!!!!

daniela
21 mai 15:57
+0
VOTURI
-0

Prima masura a guvernului Ponta, este urmatoarea: programul de investitii de 4 miliarde de euro va fi  anulat, pentru a se da salraii si pensii marite pana in toamna!!! Ei ce pare aveti?!  Este dovada clara ca acest guvern comunist nu se gandeste decat la castigarea alegerilor din toamna,  ce va fi dupa, nu mai are importanta, va da vina pe guvernele precedente!!!!!!!!!!

marina
21 mai 13:59
+0
VOTURI
-0

Oprescu, n-a facut NIMIC in 4 ani si vine acum cu aceleasi promisiuni desarte!Oprescu, a promnis in campania trecuta ca reconsolideaza caldirile cu bulina rosie, acum iar promite asta!!! Hahaha!Oprescu si clanul lui este periculos, au facut averi colosale si au fosat instrainate in Elvetia, Cipru, Grecia!! Poate nu stiati, va spun eu!!!!!!!!!

andreea
21 mai 02:01
+0
VOTURI
-0

Oprescu, nici la servici nu prea venea deoarece si-a pus o haita de consilieri care decid in numele lui si din acest motiv toate licitatiile au fost plasate indirect firmelor lor, conduse prin interpusi!!!!!

alina
21 mai 01:14
+0
VOTURI
-0

Pe Oprescu nu-l intereseaza siguranta bucurestenilor, el doar apare la tv strambandu-se ca o maimuta si minte cu muuuulta usurinta pe bietii naivi!!!!!!!!

sabrina
20 mai 23:59
+0
VOTURI
-0

Oprescu, este FELCERUL Capitalei! Oprescu, este cel mai mare bandit si escroc!Opresc, este cel care a a furat prin firmele lui toate licitatiile PG si le-a dat interpusilor firmelor personale, dar si amicilor din PSD!

mircea
19 mai 22:41
+0
VOTURI
-0

Oprescu, nici la servici nu prea venea deoarece si-a pus o haita de consilieri care decid in numele lui si din acest motiv toate licitatiile au fost plasate indirect firmelor lor, conduse prin interpusi!

Oprescu, este realmente cel mai mare ordinar si mincinos din istoria PG!

Oprescu, n-a facut NIMIC in 4 ani si vine acum cu aceleasi promisiuni desarte!

vlad
19 mai 21:39
+0
VOTURI
-0

Oprescu, a facut asflatarile proaste cu bani multi prin BLONDA DE LA ASFALTARI- cea care-l imbogateste pe ascuns si banii se duc direct in Elvetia, iar firmele lui Oprescu au sediul in Cipru. Foartegeu de prins acest hot!!!!!!

elena
19 mai 20:19
+0
VOTURI
-0

oprescu nu a facut nimic in 4 ani si vine acum cu aceleasi promisiuni desarte!!!!!! oprescu a promis in campania trecuta ca reconsolideaza cladirile cu bulina rosie, acum iar promite asta!!!! ca sa vedeti cat de prosti va considerea banditul de oprescu!!!!si iar va face foi de varza si se imbogateste pe spinarea voastraaaaa!!!1 treziti-vaaaa!!!!!

adriana
19 mai 16:11
+0
VOTURI
-0

Treziti-va oameni buni pana nu este prea tarziu......guvernul ponta, doreste sa puna pe tot, cititi si voi de ce ii arde acestui sobooolan blsevic. Aceasta tara este in declin, masurile populiste ne-au bagat in recesiune, euroa a explodat si Ponta vrea regimentul de garda pentru el!!!! Nu imi vine sa cred cat este de periculos acest individ, acest comunist, care vrea un partid unic, vrea dictatura comunista!!!!!!1 treziti-va!!!!!!

luana
19 mai 15:15
+0
VOTURI
-0

oameni buni ati crezut in ciuma de USL, asa va trebuie, sa crapati de foame, poate asa o sa o sa intelegeti cum este economia unei tari si veti realiza ca guvernul Boc v-a salvat la timp, pentru ca nicaieri in lume nu s-au marit salariile si pensiile, nu s-au permis masuri populiste!!!!1 iar guvernul Boc a fost apreciat pentru asta la Bruxelles!!

otilia
16 mai 22:36
+0
VOTURI
-0

Nicaieri in lume nu s-au marit salariile si pensiile!

Nicaieri in lume nu s-au permis masuri populiste!

Guv Boc a fost apreciat pt asta la Bruxelles!

Dar ce te faci cu boboru care gandeste prin burdihan?! Si care este lenes, asteaptand de la comunistii USL sa le puna in blid!

nico
16 mai 18:36
+0
VOTURI
-0

Toate efecte negative pe care le traim astazi sunt din cauza iresponsabilitatii si imaturitatii lui Ponta si clica din spatele lui, care vor doar ciolanul ptr ei, de tara nu le pasa!

USL ne v-a arunca in haos,vom fi in curnad sub Grecia!

USL nu este solutia, ei sunttrecutul cenusiu al acestei tari!

USL este flamand, in loc sa se ocupe de dezastrul pe care l-a creat, ei isi impart ciolanul prin tara!

Romani treziti-va si scapati tara d eciuma comunista USL!

simona
16 mai 17:51
+0
VOTURI
-0

Pietele financiare au reactionat la lipsa de iresponsabilitate a guv Ponta!

Euro a explodat!

Benzina a crescut!

Preturile la fel!

Suntem iar in recesiune!!!!!!! Acolo ne-a aruncat Ponta!

monica
16 mai 17:16
+0
VOTURI
-0

Toate efecte negative pe care le traim astazi sunt din cauza iresponsabilitatii si imaturitatii lui Ponta si clica din spatele lui, care vor doar ciolanul ptr ei, de tara nu le pasa!!!!!!!

andra
16 mai 16:37
+0
VOTURI
-0

Prima masura a guvernului Ponta, este urmatoarea: programul de investitii de 4 miliarde de euro va fi  ANULAT, pentru a se da salraii si pensii marite pana in toamna!!! Ei ce pare aveti?!  Este dovada clara ca acest guvern comunist nu se gandeste decat la castigarea alegerilor din toamna,  ce va fi dupa, nu mai are importanta, va da vina pe guvernele precedente. Prostimea  va suporta iar crunta saracie si bataie de joc asa cum a fost dupa revolutie!!! Voiculescu - turnatorul si-a atins scopul, Min Agriculturii este al lui, prin penibilul  Daniel Constatin. Acest guvern ca  este doar unul de fatada si sa pacaleasca electoratul  pana in noiembrie. Din toamana se vor pune sacalii in functii si da-i pe praduiala! Nu va lasati pacaliti de aceasta manevra, nu dati ascultare acestor fete parsive care ascund foamea de a pradui  aceasta tarisoara ca niste vampiri!

catalin
16 mai 15:56
+0
VOTURI
-0

Oprescu, habar nu  are de administratie, nici de PG nu l-a interesat nimic, abia daca vine si la servici, deoarece si-a pus hotii lui sa fure pt el si sa decida in locul lui..... A stopat orice lucrare sa se finalizeze la termen,  pana acum (!!),  dand ordin sa se termine in perioada de campaie ptr a taia "cordelute roz"  sucind  mintile celor creduli. El urmareste doar voturile!

daiana
16 mai 15:16
+0
VOTURI
-0

Orice primar general, in primul rand trebuie sa aiba grija de siguranta cetateanului!!! Oprescu a ignorat TOTAL ASA CEVA.

andreea
16 mai 14:27
+0
VOTURI
-0

Guvernul Boc a salvat tara ca Ponta bolsevicul sa ne arunce dupa Grecia!!! !!!!!1

alin
15 mai 16:03
+0
VOTURI
-0

Trabuie sa scapam de acest Oprescu. Oricine este mai bun decat Oprescu. Trebuie sa scapam de acest hot de ultima speta

dino
15 mai 16:02
+0
VOTURI
-0

Prigoana este un candidat puternic. Sunt sigur ca va face o figura buna la Bucuresti

pepsi
15 mai 16:13
+0
VOTURI
-0

Pai il faceti voi "puternic" , cu trupa voastra de bufteni postaci. Hai valea ca macane!

dino
15 mai 16:01
+0
VOTURI
-0

PDL Bucuresti condus de ELena Udrea va castiga alegerile

pepsi
15 mai 16:09
+0
VOTURI
-0

PAS! Apropo , vezi transmite-i lu' Udrica , ca si Sanzi cauta un coordonator pentru partidul lor. Acolo s-ar potrivi mai bine!

gogu
15 mai 15:41
+0
VOTURI
-0

ce-i aici mah, intrunirea cretinilor? Si mai rarut cu linsul, ca si oprescu ala are un singur cur.

Jean Gherghescu
15 mai 15:18
+0
VOTURI
-0

Gura pacatosului,adevar graieste!Multe probleme ale Romaniei,nu doar ale Bucurestiului se trag de la Basescu.Aici chiar a nimerit-o Prigoana!

GICU
15 mai 19:18
+0
VOTURI
-0

Nu e loc de niciun respect si de nicio lauda cand e vorba de acest Sorinache, a incercat sa il saboteze pe toate caile posibile pe Raed Arafat, un om demn de toata admiratia! Oricat a incercat el nu a reusit sa opreasca dezvoltarea SMURD-ului, un halal de medic e Oprescu!! Sa plece de la primarie, ne-a imbolnavit de tot!

Serban
15 mai 14:47
+0
VOTURI
-0

Stai linistit,nea Prigoana:nu-ti bate matale capul cu impartirea Bucurestiului,numarul de sectoare sau alte treburi de acest fel.Sorin Oprescu va castiga,iar matale s-ar putea sa prinzi un post de consilier.

Gheorghe Balan
15 mai 14:51
+0
VOTURI
-0

Da!Sorin Oprescu are nevoie de o lege noua pentru Bucuresti!Sistemul sapte primarii,sapte sectoare trebuie sa fie reanalizat.Dar ce grija are Prigoana aici?Doar nu-si inchipuie ca va ajunge vreodata primar general!

Olga Tudor
15 mai 14:44
+0
VOTURI
-0

Ehehe,nea Prigoana,sa vezi ce vei pati cu Udrea!In fine,nu mai conteaza ce ai spus matale depre Zeus: oricum vei fi infrant de Sorin Oprescu,asa ca nu are cine ce sa-ti faca!

Ilie Dan
15 mai 14:45
+0
VOTURI
-0

Udrea o sa-i faca o mare frectie la piciorul de lemn:daca o lasa Bahmu!

romeo
15 mai 15:49
+0
VOTURI
-0

Titlul articolului este total eronat deoarece din finalul articolului reiese ca:

"Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Generală, a recunoscut că a existat o mai mare centralizare a bugetului Municipiului București până în momentul alegerii lui Traian Băsescu drept primar general. Acesta, coabitând cu primari de sector PSD, din motive politice s-a decis împărțirea bugetului către sectoare, banii ajungând direct de la guvern către bugetele sectoarelor, pe lângă bugetul Municipiului București."

danmc
15 mai 15:49
+0
VOTURI
-0

Prigoana nu-l acuza pe Basescu,reda pur si simplu un fapt de la acea vreme si nici nu se putea altfel decat sa existe o colaborare intre primarii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE