De unde vor fi luaţi banii pentru acoperirea creşterii subvenţiei la căldură, în BucureştiPrimăria Capitalei are nevoie de o suplimentare de 72 de milioane de lei pentru a completa diefrenţa la subvenţia la căldură. 

FACTURILE LA CALDURA CRESC DIN IANUARIE 2015
FACTURILE LA CĂLDURĂ CRESC DIN IANUARIE 2015
Foto: calincorpas.ro

Plata subvenţiei majorate pentru lunile ianuarie şi februarie costă Primăria Capitalei peste 72 de milioane de lei. Cum banii nu erau prevăzuţi în buget, municipalitatea trebuie să taie din altă parte ca să facă rost de sumă.

„Această diferenţă de 14 milioane de euro va fi suportată din fondul de rezervă al primarului general", a spus Doru Giugula, consilier general PSD.

„Ne gândim la cheltuielile materiale şi mai puţin la cele de investiţii", a spus Cornel Pieptea, viceprimarul Capitalei.

„Probabil că, aşa cum obişnuieşte, o să ia banii de la RATB. Altă soluţie nu are decât asta", a spus Cristinel Deaconescu, consilier general independent,

„În cazul în care nu are ar fi necesară o rectificare de buget. Nu s-a făcut o convocare a consiliului, nici într-o şedinţă ordinară, nici într-o şedinţă extraordinară", a spus Remus Cătălin Câmpeanu, consilier general PNL.

Consilierii generali spun că nu e normal ca primăria să suporte majorarea costului de producţie de la ELCEN.

„Această măsură este cu totul şi cu totul abuzivă, obligând Primăria generală şi consiliul general să găsească nişte soluţii de avarie în aşa fel încât în mijlocul iernii să nu facem o majorare de costuri pe care să o suporte cetăţeanul contribuabil din Bucureşti", a adăugat Doru Giugula.

Pe de altă parte, primarul Sorin Oprescu anunţă că din martie, orice altă majorare ar apărea, va fi plătită direct din buzunarele consumatorilor.

„Este un efort financiar care, din caza restricţiilor impuse de Ministerul de Finanțe, nu mai poate fi suportat", a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, conform Digi24.

Etichete: bani, căldură, gigacalorie, primărie, subvenţie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE