De vineri, cardurile Activ RATB nu mai pot fi folosite la metrouData limită până la care titlurile tarifare (abonamente, bilete unice RATB - Metrorex) deja încărcate pe cardurile Activ, emise de Regia Autonomă de Transport București (RATB), pot fi utilizate la Metrorex, este 2 mai 2014.

Metrorex a prelungit perioada de utilizare a cardurilor comune Metrorex-RATB
Metrorex a prelungit perioada de utilizare a cardurilor comune Metrorex-RATB
Foto: romaniatv.net

"Așa cum s-a convenit cu Metrorex, Regia Autonomă de Transport București nu mai încarcă pe cardurile Activ titlurile tarifare pentru Metrorex (abonamente, bilete unice RATB-Metrorex). Data limită până la care titlurile tarifare deja încărcate pe cardurile Activ, emise de RATB, pot fi utilizate la Metrorex, este de 2 mai 2014. După această dată, RATB va soluționa eventualele probleme legate de abonamentele Metrorex încărcate pe cardurile Activ, a căror valabilitate depășește data de menționată", au precizat în data de 14 aprilie reprezentanții RATB.

Metrorex anunțase vineri că administrația companiei a decis să prelungească perioada de utilizare a cardurilor Activ până la data de 2 mai, inclusiv, iar după această dată 'eventualele probleme legate de abonamentele încărcate pe aceste carduri vor fi supuse atenției companiei RATB'.

Consiliul de Administrație al Metrorex a decis, recent, încetarea contractului comercial cu RATB începând cu data de 14 aprilie 2014.

Reprezentanții Metrorex precizau, în martie, că motivele care au stat la baza acestei decizii au fost legate, în primul rând, de datoria RATB către Metrorex provenită din vânzarea biletelor comune, care era în acel moment de 21 milioane de lei, sumă încasată și nerestituită de RATB, începând cu luna martie 2013.

Metrorex preciza că, lunar, acea datorie creștea cu două milioane de lei din cauza refuzului RATB de a achita inclusiv facturile curente. De asemenea, RATB nu permitea vânzarea biletelor comune de călătorie prin casieriile proprii ale Metrorex.

Astfel, începând cu data de 14 martie 2014, prin punctele de vânzare din rețeaua de metrou nu se mai comercializează bilete unice RATB — Metrorex, respectiv biletul unic 60 minute, biletul cu 10 călătorii și abonamentul de o zi. De asemenea, începând cu data menționată, Metrorex nu va mai accepta la plata călătoriei cu metroul cardurile ACTIV emise și reîncărcate de RATB și nici biletele unice RATB — Metrorex.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu, declara, pentru AGERPRES, că Regia Autonomă de Transport București intenționa să își achite integral datoria către Metrorex pentru a putea continua contractul privind integrarea tarifară, în condițiile în care, lunar, 25.000 de călători utilizează Cardul Activ.

Etichete: card ACTIV, Metrorex, RATB

0/2 COMENTARII
Cris
01 mai 08:27
+0
VOTURI
-0
Niste imbecili. Nu au gasit nicio solutie si urineaza in capul clientului, fara nicio jena.
andrei
30 apr 20:19
+0
VOTURI
-0
SI cine e de vina? Pentru abandonarea unei solutii foarte bune si moderne?
OPRESCU, el a luat banii de la RATB, si-a bagat in pasaje inutile(gen PPL), RATB-ul respectiv a ramasa fara bani, adica regia a fost pusa in dilema, de a mentine in o stare functionala flota, sau sa dea banii Metrorexului.
Deci Oprescu e de vina ca ne intoarcem in secolul de piatra in domeniul asta.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE