De ZIUA COPILULUI, 1 IUNIE - Ziua Porților Deschise la Parlamentul RomânieiDe ZIUA COPILULUI, 1 IUNIE 2015 - accesul în Palatul Parlamentului, cunoscut și drept Casa Poporului, va fi LIBER ȘI GRATUIT. 

Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului

ZIUA COPILULUI, 1 IUNIE 2015:  Palatul Parlamentului va fi deschis în intervalul orar 10,00-15,00. Nu există o limită de vârstă pentru vizită. Porţile sunt deschise pentru toată lumea - se arată pe pagina de FAcebook a evenimentului. 

Casa Republicii sau Casa Poporului[2]), măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ. Are 9 nivele la suprafață și alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume. Clădirea Palatului Parlamentului se află situată în partea centrală a Bucureștiului (sector 5), pe locul care astăzi se cheamă Dealul Arsenalului, încadrat de strada Izvor la vest și nord-vest, Bulevardul Națiunile Unite spre nord, Bulevardul Libertății la est și Calea 13 Septembrie la sud. Aceasta se află la 10 minute distantă de Piața Unirii și 20 de minute de Gara de Nord (cu autobuzul 123).

Etichete: 1 iunie, casa poporului, Palatul Parlamentului, ziua copilului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE