Debranşarea de la RADET, INTERZISĂ. LISTA străzilor unde NU se va mai putea monta centralăÎn cele mai multe zone compacte de blocuri "comuniste" din Capitală, debranșarea de la sistemul centralizat de încălzire și instalarea de centrale termice individuale ar putea fi interzise, prin declararea lor ca fiind zone unitare de încălzire. Aceste zone unitare cu monopol RADET vor ocoli însă în general cartierele unde predomină casele, vilele și blocurile mai vechi, unele cu centrale de clădire, dar și multe din ansamblurile rezidențiale mai noi.

Debransarea de la RADET ar putea fi INTERZISA. LISTA strazilor unde NU se poate monta centrala
Debranşarea de la RADET ar putea fi INTERZISĂ. LISTA străzilor unde NU se poate monta centrală

Vara trecută, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat o Strategie de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a consumatorilor din municipiul București, în care era menționată și intenția stabilirii de zone unitare de încălzire în București, în care să existe un singur sistem de termoficare, respectiv cel centralizat, ceea ce înseamnă interzicerea deconectărilor și debranșărilor de la RADET și a instalărilor de centrale termice individuale.

"Având în vedere importanța deosebită a sistemului centralizat de termoficare pentru nivelul de trai al populației, sunt necesare mai multe măsuri, printre care și cele privind instituirea zonelor unitare de încălzire, astfel încât să se poată evalua necesarul de energie termică și implicit dimensiona corespunzător elementele sistemului de alimentare cu energie termică. Necesitatea identificării, delimitării și stabilirii zonelor unitare de încălzire este însă impusă și de asigurarea unei stabilități la nivelul sistemului, de crearea condițiilor tehnice și economice de accesare a unor fonduri de investiții în infrastructura sistemului de termoficare, cât și a unor fonduri nerambursabile care pot fi accesate în cadrul diverselor programe operaționale de la nivelul Uniunii Europene", se arăta în documentul citat.

Primăria a comandat și un studiu pe această temă, recepționat recent. Acesta, întocmit de firma de consultanță în energie ATH Energ SRL, recomandă stabilirea de astfel de zone unitare de încălzire, cu toate că numărul de debranșări de la RADET din București este, cel puțin deocamdată, mult mai mic decât în alte orașe din România. Unul dintre argumente este că așa-numitele centrale de apartament sunt pe val, ca urmare a concurenței intense de pe această piață, dar și a neliberalizării totale a prețurilor la gaze pentru clienții casnici.

Astfel, autorii enumeră, printre amenințările la adresa sistemului centralizat de încălzire (SACET) din București, "extinderea agresivă a centralelor de apartament, ca urmare a unor oferte avantajoase ale furnizorilor (pachete de servicii compuse din centrala de apartament, serviciul de furnizare a gazului, servicii de mentenanță și revizii a centralei și instalațiilor de utilizare a gazului), concomitent cu menținerea unui preț reglementat la gazul natural pentru consumatorii casnici". Mai multe amănunte, pe profit.ro. 

Etichete: Bucureşti, Capitală, centrala termica apartament, debransare radet, interzicere debransare, RADET

0/3 COMENTARII
efaffsdfsdgf
13 ian 13:15
+0
VOTURI
-0
Unde e lista, idiotilor????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
sand
27 dec 18:46
+0
VOTURI
-0
Zona Dristor, Auchan-Vitan, Rm. Sarat, Rm. Valcea, Energeticienilor etc etc sect. 3 zeci de blocuri cu apa calda/caldura oprite de 2 ori saptamana cate 3 zile minim! Avariile se tin lant si ei iti interzic sa pleci de la ei?! Cine raspunde ca suntem tinuti in frig in mijlocul iernii mai rau ca in anii 1980? Sau e sabotaj cumva pt. ca madam primareasa a trecut acum in "disidenta" iar aia angajati la Radet vor sa faca greva si salarii de 4.000 RON?!?
John
16 mai 11:59
+0
VOTURI
-0
Avem o oportunitate excelenta de castig! Cautam urgent oameni care vor sa castige SIGUR bani, intr-o activitate simpla, lansata in martie 2018. Trimiteti-mi mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, la adresa de email: john.f.neell@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE