Decesul jurnalistului Andrei Postelnicu, confirmat de autoritățile din SUAAutoritățile americane au informat oficial familia jurnalistului Andrei Postelnicu de decesul acestuia. Confirmarea a venit după efectuarea testelor ADN pe cele două fragmente de os găsite pe o plajă din Florida. 

Decesul jurnalistului Andrei Postelnicu, confirmat de autoritatile din SUA
Decesul jurnalistului Andrei Postelnicu, confirmat de autoritățile din SUA

Andrei Postelnicu, fost jurnalist specializat în finanţe economie și fost editorialist la Evenimentul Zilei, a dispărut în februarie 2014, în largul coastelor Floridei, cu micul avion pe care îl pilota.

Vestea, aşteptată demult, a sosit printr-un simplu e-mail transmis de autorităţile din Florida, deşi fragmentele osoase fuseseră găsite în aprilie anul trecut. „Nu s-au grăbit deloc. Urmează ca în mod oficial să vină un ordin judecătoresc, scris, prin care să se confirme o prezumptivă moarte”, spune, încă nelămurit, Mihai Postelnicu, tatăl lui Andrei, citat de evz.ro.

Omul are o mulţime de semne de întrebare în privinţa dispariţiei fiului său. De ce autorităţile din Florida l-au căutat abia după 24 de ore de la dispariţia de pe ecranele radar, de ce rucsacul lui Andrei intact, uscat, şi cu toatele documentele în el, a fost găsit pe plajă, la 50 metri de ţărm? În afara de două bucăţi din micul avion nu au mai fost găsite niciodată alte fragmente din aparat. „Americanii numără epavele din fundul oceanelor şi nu au reuşit să găsească sărăcia aia de aparat din ape mici, la 15 metri adâncime”.

Andrei Postelnicu a debutat la Financial Times în SUA şi Anglia, apoi la Agenţia Blooomerg. A colaborat la BBC, Newsweek, RFI, corespondent din SUA pentru Pro TV şi Realitatea TV. Andrei Postelnicu a fost editorialist la Evenimentul Zilei. La momentul dispariţiei sale, cu avionul pe care îl pilota în vacanţa din Florida, Andrei lucra la Moody's una din cele mai presitigioase agenţii de rating financiar din lume.

Etichete: Andrei Postelnicu, decs, jurnalist, SUA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h