Decizia Metrorex cu privire la Magistrala 5 de metrou. Până unde va fi EXTINSĂMagistrala 5 de metrou, Drumul Taberei-Eroilor, aflată acum în execuţie, urmează să fie extinsă până la staţia de metrou Iancului, până în anul 2023, anunţă Metrorex.

Magistrala 5 de metrou
Magistrala 5 de metrou

Pe 1.11.2016, Metrorex a publicat un anunţ de intenţie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene privind intenţia companiei de transport subteran de a demara, în perioada imediat următoare, o procedură de licitaţie deschisă ce va avea ca obiect angajarea de servicii specializate de proiectare şi asistenţă tehnică pentru Magistrala 5. Secțiunea Eroilor - Universitate - Piaţa Iancului.

Valoarea estimată a serviciilor specializate, ce urmează să facă obiectul procedurii de atribuire, este de 60.000.000 RON fara TVA, scrie romaniatv.net.

Secțiunea Eroilor - Universitate - Piaţa Iancului face parte din proiectul Magistrala 5 de metrou: Râul Doamnei – Pantelimon, cuprins în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov.

Proiectul este structurat astfel:
- Secțiunea 1 – Râul Doamnei – Eroilor, cu punerea în funcțiune în 2017.
- Secțiunea 2 – Eroilor – Piața Iancului, cu punerea în funcțiune în 2023.
- Secțiunea 3 – Piața Iancului – Pantelimon, cu punerea în funcțiune în 2028.
În ceea ce privește Secțiunea 2 – Eroilor – Piața Iancului, aceasta va fi structurată în 2 etape:
- Etapa 1 – întocmirea documentației de finanțare și proiectare, având ca termen de finalizare anul 2019.
- Etapa 2 – demararea procedurii de achiziție a lucrărilor (începând cu anul 2019) și execuția și finalizarea acestora (circa 60 luni), având ca termen anul 2023.
Secțiunea va avea 5 km și 6 stații respectiv Haşdeu, Cişmigiu, Universitate, Calea Moşilor, Traian, Piaţa Iancului.

Prin punerea în funcţiune a Secțiunii Eroilor - Universitate - Piaţa Iancului aferente Magistralei 5 de metrou se estimează transportul a circa 100.000 călători/zi. Magistrala va avea legături cu reţeaua existentă de metrou, conexiunile cu celelalte magistrale realizându-se prin staţiile de corespondență Eroilor, Universitate şi Piaţa Iancului.
Proiectul contribuie la degrevarea transportului de suprafaţă atât public cât şi privat, cu implicaţii importante asupra îmbunătăţirii calităţii vieţii și în același timp ajută la protecţia mediului înconjurător.

Etichete: magistrala 5, magistrala 5 de metrou, Metrorex

0/6 COMENTARII
Mache
06 Nov 11:40
+0
VOTURI
-0
Sa inteleg ca au invatat ceva din inghesuiala de pe magistrala 2 si aici vor sa faca cate doua tuneluri dus-intors si de-aia dureaza atat?
vlad
05 Nov 12:48
+0
VOTURI
-0
E nebunie, inca 12 ani sa faci magistrala asta??? Ok, daca asta e ritmul lor de lucru, sa fie... dar in conditiile astea sa se apuce si de celelalte magistrale in paralel, pt ca nu putem astepta 2100 sa termine ei tot!!!
Albundy
05 Nov 06:41
+0
VOTURI
-0
P-ta Iancului - Pantelimon 2028? Dobitocilor ...
sdfsd
05 Nov 00:33
+0
VOTURI
-0
Pe cine mai mira termenele astea.. Baieti platiti cu mii si mii de euro pe luna ca sa plimbe hartii si sa ne abureasca. Cum sa dureze bai nene 2 ani documentatia tehnica pentru o amarata de linie de metrou. 2 ani? Da cati insi lucreaza la documentatia asta? 0,2? Ziceti mai bine ca asa vrea constructorul sau ca asa ati preconizat ca iese spaga mai consistenta. Numai jegosi. 2 ani pentru niste hartii pe care altii le fac in maxim 6 luni. Nu am cuvinte... Ne prostesc pe fata.
Antioch
04 Nov 20:27
+0
VOTURI
-0
Tot asa, gata "in trei ani"? Hohohoho....

Off-topic. Serios acum, nu s-ar putea baga o autorizare pe baza Facebook pentru comentarii? Poate asa scapam si noi de retardatul de mai sus cu pericolele lui cu tot. Mi-e acru sa citesc orice articol si sa dau de tampit cu peroanele lui.
Sau macar ii putem adresa felicitari pe pagina personala...
Mnvvx
04 Nov 19:20
+0
VOTURI
-0
Modernizări căi rulare și peroane când mai începe Primăria Capitalei?Cât mai e până scăpăm de pericolele astea de peroane înguste lipsite de garduri de protecție????

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE