DECIZIE CCR: Contractele de muncă NU mai pot fi suspendate pe durata cercetării disciplinareAngajatorii nu le vor mai putea suspenda contractele de muncă salariaţilor pe durata cercetării disciplinare, după ce Curtea Constituţională a decis, joi, că această prevedere din Codul muncii este neconstituţională, fiind "o restrângere disproporţionată a dreptului la muncă".

DECIZIE CCR: Contractele de munca NU mai pot fi suspendate pe durata cercetarii disciplinare
DECIZIE CCR: Contractele de muncă NU mai pot fi suspendate pe durata cercetării disciplinare

Potrivit unui comunicat de presă al Curţii Constituţionale, judecătorii CCR au constatat că măsura suspendării contractului individual de muncă, pe durata cercetării disciplinare prealabile, constituie o restrângere disproporţionată a dreptului la muncă.

Decizia este definitivă şi va fi comunicată celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanţei care a sesizat Curtea Constituţională, respectiv Tribunalului Brăila, scrie news.ro. 

Plenul Curţii Constituţionale a dezbătut, joi, excepţia de neconstituţionalitate a articolului 52, alineatul (1), litera a) din Legea nr. 53/2003-Codul muncii, potrivit căruia contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului pe durata cercetării disciplinare prealabile.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională a admis cu unanimitate de voturi excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile articolului 52, alineatul (1), litera din Codul muncii sunt neconstituţionale.

Etichete: cercetare disciplinara, contract de munca, Curtea Constituţională, suspendare contract de munca

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE