Decizie definitivă: ÎCCJ a ridicat sechestrul pus de DNA pe şase firme controlate de Sebastian GhiţăMagistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, marţi, să ridice sechestrul asigurator pus de procurorii DNA pe şase dintre firmele controlate de Sebastian Ghiţă. Celelalte contestaţii se vor judeca la o dată ulterioară.

ICCJ a ridicat sechestrul pus de DNA pe sase din firmele controlate de Sebastian Ghita
ÎCCJ a ridicat sechestrul pus de DNA pe şase din firmele controlate de Sebastian Ghiţă
Foto: paginadepolitica.ro

Pe 24 iunie, procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile, acţiunile şi conturile lui Sebastian Ghiţă, precum şi pe conturile a 51 de societăţi comerciale controlate de acesta, în dosarul în care deputatul este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi evaziune, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Însă, Curtea Supremă a anunţat, marţi, primele şase decizii în cazul contestaţiilor făcute privind instituirea sechestrului asigurator pe 51 de firme controlate de Sebastian Ghiţă. Instanţa supremă a decis ridicarea sechestrului în cazul firmelor SC 360 Revolution SRL, Asesoft Internaţional SA, Ridzone Computers SRL, Q'Net Internaţional SRL, SC Studio Harry SRL şi SC A&S World Travel SRL, potrivit Mediafax, citat de antena3.ro.

Deciziile sunt definitive.

DNA a anunţat, pe 24 iunie, că a fost extinsă acţiunea penală faţă de Sebastian Ghiţă, pentru infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată. Aceste noi infracţiuni se adaugă celei iniţial reţinute în sarcina lui Sebastian Ghiţă, respectiv cea de sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Procurorii au probe şi date că, în perioada 2000-2015, Sebastian Ghiţă a obţinut nelegal importante sume de bani, prin traficarea influenţei, sau aparent legal din fonduri publice, pe care le-a introdus într-un circuit financiar care nu are la bază operaţiuni reale.

O parte din sumele de bani obţinute ilicit ar fi fost folosite de Sebastian Ghiţă în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012, când a obţinut un mandat de deputat, dar şi în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014, în scopul obţinerii de voturi pentru candidatul PSD Victor Ponta.

În tot acest timp, un nou dosar penal ar fi fost deschis pe numele lui Sebastian Ghiță. Potrivit unor surse, citate de Realitatea TV, deputatul este acuzat de dare de mită, spălare de bani și instigare la abuz în serviciu. Procurorii ar urma să ia noi măsuri asiguratorii.

Etichete: DNA, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, Sebastian Ghiţă, sechestru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h