Decizii după şedinţa dintre Firea şi primarii de sector: Piste în regim de urgenţă, parcări noiPrimarul General al Capitalei Gabriela Firea a avut, luni, o şedinţă comună cu primarii din cele şase sectoare, în care au fost abordate subiecte care ţin de infrastructură, trafic, transport în comun şi salubritate. Printre deciziile luate luni se numără amenajarea "în regim de urgenţă" de piste pentru biciclişti în Sectorul 3, amenajarea de parcări pe terenuri virane, scăderea chiriilor din Piaţa Amzei, dar şi amplasarea de jardiniere de protecţie lângă Dâmboviţa. 

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a avut luni o intalnire de  lucru cu primarii celor sase sectoare ale Bucurestiului.

". Am propus sa existe un program coordonat pentru reparatii, astfel incat atunci cand se intervine pe domeniul public sa nu mai fie afectate parcurile, locurile de joaca, spatiile verzi, de multiplele lucrari ale furnizorilor de utilitati. In ceea ce priveste programul de dezinsectie  si deratizare, acesta trebuie aplicat in regim de urgenta in intreaga Capitala. Pentru ca licitatia este in acest moment blocata, am luat masurile necesare pentru o procedura simplificata. De asemenea, se vor lua masuri urgente pentru toaletarea copacilor, atat din parcuri cat si de pe aliniamentele stradale, pentru ca, in caz de furtuna, sa nu mai reprezinte un pericol pentru cetateni", a declarat Gabriela Firea.

Ea a declarat totodată că un obiectiv important este construirea de piste pentru biciclisti in toate sectoarele Capitalei:

"Am stabilit ca primarii de sector sa identifice in cel mai scurt timp zonele propice construirii pistelor pentru biciclisti, Primaria Sectorului 3 identificand deja mai multe zone, unde, in regim de urgenta, vom incepe amenajarea acestora", a completat Firea.

Referitor la iluminatul public, edilul sef a precizat ca va solicita companiei Luxten, concesionarul serviciului de iluminat public in Municipiul Bucuresti, sa desemneze cate un reprezentant pentru fiecare sector in parte care sa preia urgentele in timp real. Gabriele Firea a explicat ca aceasta decizie vine ca urmare a sesizarilor primite de la cetateni, care au semnalat disfunctionalitati majore la nivelul iluminatului public in mai multe zone din Capitala ( pasaje, parcuri, locuri de joaca sau cartiere de locuinte).

In ceea ce priveste asigurarea unui serviciu de salubritate eficient, Primarul General a declarat că: "Am stabilit impreuna cu domnii primari ca este necesar un program coerent al acestui serviciu, astfel incat masinile care intervin pentru salubrizarea arterelor sau pentru ridicarea gunoiului menajer sa aiba un program clar, sa nu ingreuneze traficul, mai ales in orele de varf".

Un alt subiect abordat in cadrul sedintei de lucru a fost cel referitor la suplimentarea locurilor de parcare la nivelul Capitalei- Primarul General a anuntat in acest sens ca atat Municipalitatea, cat si sectoarele vor identifica terenuri care pot fi amenajate ca parcari.

"Vreau sa precizez ca nu este vorba de spatii verzi, ci de terenuri virane dintre care unele sunt depozite necontrolate de deseuri", a explicat primarul general.

Gabriela Firea a anuntat ca au fost luate mai multe decizii pentru fiecare sector in parte:

SECTORUL  1:

"Am identificat si cateva probleme punctuale pe care le putem rezolva  impreuna. Si ma refer aici la Piata Amzei, care nu este in prezent, din pacate, atractiva pentru producatorii agricoli din zonele limitrofe, din cauza chiriilor foarte mari. Am stabilit sa propunem Consiliului General sa reduca substantial cuantumul acestor chirii, astfel incat bucurestenilor sa li se redea aceasta piata din centrul Capitalei."

SECTORUL  2:

"De asemenea, primarul sectorului 2 ne-a solicitat sa ne implicam, si o vom face, pentru a aplica masuri urgente pentru accelerarea lucrarilor din zona Iancului-Pantelimon, lucrari care treneaza de foarte mult timp. "

SECTORUL  3:

"In ceea ce priveste sectorul 3, domnul primar Robert Negoita a propus si sunt de acord, sa construim jardinere de protectie in zona raului Dambovita, acolo unde nu exista parapeti."

SECTORUL  4:

"O problema a sectorului 4 este santierul de la Piata Sudului, unde lucrarile sunt in intarziere si unde trebuie sa gasim alternative rutiere, pentru fluidizarea traficului."

SECTORUL  5:

*In ceea ce priveste sectorul 5, dupa cum stiti, este singurul sector pentru care salubrizarea se realiza de catre Primaria Capitalei . Domnul primar Florea a declarat ca isi va prioritiza bugetul astfel incat acest  serviciu sa se intoarca la sectorul 5. De asemenea, am stabilit impreuna sa ne asociem, conform legii, pentru a construi cel putin o cresa si o gradinita."

SECTORUL 6:

"Totodata, domnul primar al sectorului 6 a solicitat si am acceptat, sa administreze in continuare parcul Crangasi, si am cazut de acord sa lucram impreuna pentru fluidizarea traficului in zonele bulevardelor Iuliu Maniu si Timisoara."

La sfarsitul sedintei, Primarul General a explicat ca aceste intalniri de lucru vor avea loc saptamanal.

Etichete: firea, parcari bucuresti, piste bucuresti, Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, trafic Bucureşti

0/6 COMENTARII
Amerigo
05 Jul 10:52
+0
VOTURI
-0
In sectorul 2 in zona Mega Mall au inceput sa dea avertismente celor parcati pe marginea soselei ingustata de desteptii ce au modificat acolo toata zona. Dupa ce ati facut harcea parcea toata zona reamenajand trotuarele si soseaua astfel incat nu mai exista nici un loc de parcare, nici la marginea drumului nu ne lasa. Unde sa parcam bai cretinilor???
Alex
03 Jul 08:30
+0
VOTURI
-0
Da, lipsa pistelor este o problema MARE pentru Bucuresti, nu toti vrem sa stam cu fundul in masina jumate de zi si sa claxonam ca nu se misca toti mai repede.
Sper sa nu deseneze careva iar niste linii pe trotuar pentru 2 milioane de euro si apoi sa declare politia ca sunt ilegale...
bogdan
29 Jun 11:42
+0
VOTURI
-0
oare nu isi dau seama ca oricate locuri de parcare ai face, se vor umple mereu? Cei din vest si-au dat seama de asta si fac dezvoltare durabila.
(dar sa faci parcari e o afacere buna pentru prieteni)
bogdan
28 Jun 11:37
+0
VOTURI
-0
Banda unica creste numarul de locuri de parcare, scade poluarea, scade costul cu RATB.
vlad
28 Jun 10:39
+0
VOTURI
-0
Jardiniere de protectie unde nu exista parapet??? Cum adica unde nu exista parapet??? Despre ce parapet vorbeste?? Nu este gard pe toata lungimea Dambovitei?? Sa-l repare sau sa adauge daca lipseste pe alocuri... Jardiniere :)) Ma bucur ca prima masura e sa creasca numarul de panselute. :)))

Iar la Sectorul 2, la mine, ce sa mai, domn primar are viziune.... a cerut singurul lucru pe l-ar fi cerut absolut orice om din Sector!! Si care era la mintea cocosului.
bogdan
28 Jun 10:32
+0
VOTURI
-0
Pe ploaie sau iarna (6luni !!!) cati vor folosi pistele de biciclete ?

Acestea-s problemele Capitalei??? Sau aglomeratia si blocajul RATB ? Faceti banda unica RATB ! Se poate face in 1 luna. !!! fb.com/speedupb

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE