Decretul privind eliberarea din funcție a judecătoarei Geanina Terceanu, semnat de IohannisPreședintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul București a Geaninei Terceanu.

Decretul privind eliberarea din functie a judecatoarei Geanina Terceanu, semnat de Iohannis (Foto ziuaconstanta.ro)
Decretul privind eliberarea din funcție a judecătoarei Geanina Terceanu, semnat de Iohannis (Foto ziuaconstanta.ro)

Judecătoarea Geanina Terceanu a înaintat în martie Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) demisia sa din magistratură.

În februarie, ea a fost suspendată din funcție de către Secția pentru judecători a CSM ca urmare a trimiterii în judecată de către DNA pentru luare de mită în schimbul pronunțării unei soluții favorabile în dosarul transferurilor din fotbal.

În dosar au fost trimiși în judecată și foștii impresari Ioan și Victor Becali, precum și Cristian Borcea, fost președinte executiv al Clubului de fotbal "Dinamo", pentru dare de mită, toți aflați în executarea unei pedepse cu închisoarea.

De asemenea, au fost deferiți justiției doi avocați — George-Antonie Iorgovan și Daniel-Costel Petre — pentru mărturie mincinoasă.

Procurorii susțin că, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul București, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbaliști, în care frații Becali și Cristian Borcea, alături de alți inculpați, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații, în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 ('fapta nu există').

Conform rechizitoriului, pentru a pronunța această soluție de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 — mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

"Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu de către inculpații Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe (al cărei preț total a fost de 93.000 euro). Ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de către Geanina Terceanu a fost desființată printr-o decizie penală a Curții de Apel București — Secția a II-a Penală, instanța de control judiciar pronunțând condamnarea inculpaților la pedepse privative de libertate", susțin procurorii, conform Agerpres. 

Etichete: decret, eliberare din functie, Geanina Terceanu, iohannis, judecătoare

0/1 COMENTARII
Florin
30 Mar 06:14
+0
VOTURI
-0
Editura cauta personae, care doresc sa colaboreze intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time. Domeniul, publicitate online pentru piata americana de carti electronice. Se ofera contract de comision, instruire gratis prin lectii trimise pe adresa de email. Se cere cunostinte minime de operare pe calculator,rabdare perseverenta si nu in ultimul rand, seriozitate maxima. Pentru mai multe detalii cauta-ma la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE