Dedeman își face turn de birouri cu zece etaje lângă Cora Pantelimon și deschide un nou magazinDedeman se extinde pe piața spațiilor de birouri. Compania specializată în vânzarea materialelor de construcții vrea să ridice o clădire de birouri cu zece etaje pe Șoseaua Dudești-Pantelimon, chiar lângă magazinul Cora. Zona este însă una destinată locuințelor colective mici cu maxim două etaje. Lângă turnul cu zece etaje va fi construit și un nou hipermagazin Dedeman. Pentru a realiza acest proiect, Dedeman solicită Primăriei Capitalei reconversia funcțională a terenului și modificarea reglementărilor urbanistice din zonă. 

Dedeman pregătește o nouă investiție pe Șoseaua Dudești-Pantelimon, în apropiere de Cora. Compania vrea să construiască un nou hipermagazin de materiale de construcții cu regim de înălțime parter și un etaj, dar și să ridice o clădire de birouri cu două niveluri în subteran, parter și zece etaje. 

Zona în care este propus noul proiect este însă una destinată locuințelor colective mici. Astfel, terenul se află parțial în subzona L1c - locuințe individuale și colective mici cu regim maxim de înălțime p+2 și parțial în subzona V5 - culoare de protecție față de infrastructură  tehnică.

Pentru a putea ridica însă turnul cu zece etaje, compania solicită Primăriei Capitalei reconversia funcțională a terenului din L1c în M2 - subzona mixtă cu clădiri având regim de construire continuu sau discontinuu şi înălţimi maxime de P+14 niveluri cu accente înalte. Regimul de înălțime maxim este majorat astfel de 7 ori!

În zona V5, investitorul propune menținerea culoarului de protecție față de infrastructura tehnică și amenajarea unor spații verzi, platforme parcare, parcare cu dale înierbate, circulații și accese din circulațiile publice. Potrivit proiectului se va planta un arbore le 4 locuri de parcare. 

Funcțiuni reglementate conform Planului Urbanistic General și PUZ-uri aprobate anterior:

Înălțime maximă = 10 metri, Regim maxim de înălțime P+2

Funcțiuni solicitate de investitor:

Pentru Hipermagazin: Înălțime maximă = 13 metri; Regim maxim de înălțime = P+1
Clădire de birouri: Înălțime maximă = 40 metri; Regim maxim de înălțime = 2S+P+10E

Terenul pe care va fi realizat proiectul Dedeman are o suprafață totală de 42.500 metri pătrați. 

Proiectul a primit deja avizul arhitectului-șef al Capitalei. Pentru a putea porni investiția, Planul Urbanistic Zonal va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului București. 

Etichete: birouri, Dedeman, hipermagazin, plan urbanistic zonal, PUZ, turn

0/2 COMENTARII
Radu
06 Feb 15:19
+0
VOTURI
-0
ar trebui sa se respecte regimul de inaltime si primaria sa fie mai interesata de cum se construieste in Bucuresti. Eu personal m-am saturat sa vad cladiri hidoase prin oras.
LTP
06 Feb 10:07
+0
VOTURI
-0
Cm sa ceri P+14 in zona de P+2? De 7 ori mai multe etaje? Oamenii astia sunt nebuni. Legislatia trebuie schimbata neaparat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE