Defrişare ilegală în Bucureşti. Zeci de copaci au fost tăiaţi în zona RăzoareDefrişare masivă în centrul Capitalei, la doi paşi de Palatul Cotroceni. Zeci de arbori din zona Răzoare au fost tăiaţi în doar câteva zile. O parte din terenul pe care erau copacii a fost retrocedat, iar activiştii de mediu susţin că proprietarii încearcă astfel să fenteze legea, ca să poată ridica, în viitor, clădiri de birouri acolo, relatează Digi 24.

Defrisare ilegala in Bucuresti. Zeci de copaci au fost taiati in zona Razoare
Defrişare ilegală în Bucureşti. Zeci de copaci au fost tăiaţi în zona Răzoare
Foto: captura Digi24

"Un arbore multitulpină, foarte valoros, sănătos complet. Nu există niciun fel de putregai la rădăcină. Şi uitaţi-vă: una, două, trei, patru, cinci, şase tulpini!", explică Dan Trifu, vicepreședintele Fundației EcoCivica, potrivit Digi 24.

În doar câteva zile, mai bine de 50 de copaci din zona Răzoare au fost puşi la pământ cu drujba. Terenul pe care erau arborii este la doi paşi de Palatul Cotroceni.

„Este clar că au tăiat azi-noapte sau probabil pe acea ploaie torenţială au venit şi au tăiat tot ce vedeţi verde acum. Restul, cu câteva zile înainte, că se vede că i-a prins căldura", explică Dan Trifu, activist de mediu.

Unii dintre arborii doborâţi au mai bine de 40 de ani vechime. „Au defrişat pur şi simplu terenul şi acum vor face la fel ca alţi proprietari, ştiţi şi cazul din Parcul Tineretului, în care vor spune că nu mai sunt arbori şi a fost vegetaţie spontană şi a trebuit să curăţăm terenul", explică vicepreședintele EcoCivica.

Activiştii de mediu au sesizat deja Primăria Capitalei.

„La direcţia noastră nu a intrat nicio solicitare pe tema defrişărilor sau toaletărilor pe zona în discuţie", a declarat pentru Digi24 Cristina Enache, inspector al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei.

Inspectorii Primăriei şi poliţiştii locali au făcut deja măsurători şi încearcă să dea de urma celor care deţin parcela de teren. Ancheta nu se va opri însă aici.

Vinovaţii ar putea sta între șase luni şi doi ani la închisoare. Pedeapsa poate ajunge însă şi la trei ani, dacă magistraţii stabilesc că fapta are consecinţe deosebit de grave.

Etichete: copaci taiati Cotroceni, copaci taiati răzoare, defrisare ilegala, defrisare zona Răzoare

0/10 COMENTARII
cititor
15 Jun 07:34
+0
VOTURI
-0
Crasma se numea LA DOI COLONEI. Apoi nu se bea acolo sa se imbete, se lua una mica inainte de masa de pranz.
Connaisseur
14 Jun 20:37
+0
VOTURI
-0
Din cate se stie terenul a fost retrocedat dar nu se aproba construirea unui imobil ca sa nu te uiti in curtea Presedintelui. Te pomenesti ca acum,asa pe ultima suta, s-a aprobat.Pe vremuri era acolo o carciuma "La trei colonei",veneau cei de la Academia militara si se faceau muci,plecau generali!Copacii n-a fost plantati, sunt salbatici precum cei din zona Lacului Vacaresti.
bucurestean
14 Jun 18:44
+0
VOTURI
-0
Asa si? Daca e terenul omului, retrocedat legal, ce trebuia sa faca? Sa-l tina degeaba in centrul orasului, eventual sa mai si ude copacii? De ce nu l-au cumparat ecologistii si sa faca acolo un parc? E teren intravilan, nu poti obliga proprietarul sa-l tina padure. Primaria trebuia sa-i dea banu si sa-l exproprieze, dupa care putea sa faca parc.
Bucurestean
14 Jun 18:05
+0
VOTURI
-0
Pentru adevarul istoric - demolarea caselor de acolo a fost facuta in toamna anului 1983 . Acolo nu au fost copaci ci doar case vechi . Elev fiind am participat la ,, munca voluntara,, pentru a curata terenul de pietre si resturi de la demolare si a sapa pamantul . Atunci au fost plantati si copacii
cititor
14 Jun 17:17
+0
VOTURI
-0
Se scrie si se comenteaza in necunostinta de cauza. Acolo au fost demolate toate locuintele acum 20 de ani. Terenul a ramas liber, a crescut o vegetație , din cand in cand o primarie , de sector sau generala, a mai facut curatenie, De cand se lucreaza la statia de metrou Academia Militară, nimeni nu a mai facut nimic. Prin urmare a lasa sa creasca aiurea fel de fel de pomi iar nu e bine. Militati sa se faca un parc acolo. Sigur in perspectiva statiei de metrou va fi bataie pe teren si poate se va construi ceva, desi un parc ar fi binevenit.
mihai
14 Jun 16:20
+0
VOTURI
-0
Cine raspunde din politie de zona respectiva?
joshua
14 Jun 12:33
+0
VOTURI
-0
Dormi in pace Primaria vegheaza.Plateste taxe, ca de rest au ei grija. Punem panselute -taiem arbori, votam orbeste, in rest numai de bine.
zzz
14 Jun 11:21
+0
VOTURI
-0
dovada ca nu avem politie (locala sau nu) care sa patruleze pe bune pe timpul noptii...
dinauntru
14 Jun 09:48
+0
VOTURI
-0
Tu, ala de afara, ai probleme cu tastatura? Nu-ti merge litera "c", sau pur si simplu habar n-ai sa scrii corect romaneste?
de afara
14 Jun 09:15
+0
VOTURI
-0
La puskarie cu acesti sekuristi lacomi care de zeci de ani comit ilegalitati .

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE