DELEGARE de servicii PUBLICE către 9 dintre companiile Holdingului Municipal. Care sunt acesteaLa propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat miercuri proiectele de hotarare privind delegarea unor servicii publice catre 9 dintre cele 22 de companii care formeaza Holdingul Municipal.

Primaria Capitalei
Primăria Capitalei

Companiile au scopul de a eficientiza administrarea patrimoniului public si de a creste calitatea serviciilor publice la preturi sub cele actuale.

Companiile au fost infiintate in anul 2017 cu respectarea legislatiei in vigoare in domeniu, dupa modele validate la nivel european in capitale precum Viena, Praga, Madrid, modele preluate deja cu success si de alte orase din tara, se arată într-un comunicat PMB.

Primarul General, Gabriela Firea, a detaliat aspectele legate de procedura legislativa:

"Delegarea serviciilor de utilitate publica, in conformitate cu prevederile Legii 51/2006, si a serviciilor de administrare a domeniului public, conform Legii 71/2002, nu a fost facuta niciodata pana acum in Bucuresti, de aceea am decis sa intram in deplina legalitate ca sa putem oferi bucurestenilor servicii de calitate la preturi reduse. Proiectele de astazi
se refera doar la delegarile de servicii publice, urmand ca toate chestiunile legate de patrimoniu si tarife sa fie adoptate in sedinta viitoare."

Astfel:

- Compania Municipala Parking Bucuresti S.A. va prelua gestiunea serviciului public de administrare a parcajelor apartinand domeniului public si/sau domeniului privat al municipiului Bucuresti;

- Companiei Municipale Managementul Traficului București S.A. i-a fost delegata gestiunea activitatilor privind organizarea si optimizarea circulatiei rutiere si pietonale, instalarea, intretinerea si functionarea sistemelor de semnalizare si dirijare a circulatiei urbane, in scopul asigurarii sigurantei traficului si pentru fluidizarea acestuia;

- Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje Bucuresti S.A. se va ocupa de construirea, modernizarea, repararea si intretinerea marilor bulevarde si a arterelor din Bucuresti, pasajelor rutiere si pietonale subterane si supraterane, inclusiv a elementelor de mobilier urban;

- Compania Imobiliara Bucuresti S.A. va gestiona serviciile de intretinere, reparatii curente si administrare a fondului imobiliar aflat in proprietatea Municipiului Bucuresti si/sau administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (domeniul privat al statului).

Celelalte companii care au facut obiectul proiectelor de hotarare aprobate astazi sunt: Compania Municipala Intretinerea Arborilor si Spatiului Verde Bucuresti S.A.; Compania Municipala Parcuri si Gradini Bucuresti S.A.; Compania Municipala Cimitire Bucuresti S.A.; Compania Municipala Agrement Bucuresti S.A.; Compania Municipala Publicitate si Afisaj Bucuresti SA.

Etichete: Bucureşti, Primăria Capitalei, servicii publice

0/1 COMENTARII
Orasul Esapament
29 mar 14:38
+0
VOTURI
-0
Trotuarele si spatiile pietonale functioneaza ca parcari publice cam in tot orasul!!! Unic in Europa, se va inaugura Muzeul Gazului de Esapament!!! Trecerile de pietoni atunci cand nu sunt ocupate de masini parcate au ajuns de nefolosit prin scurtarea drastica a timpilor de traversare, dar e totul e minunat in Bucurestiul firesc.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h