Delta Văcăreşti, administrată de Primăria Capitalei şi Asociaţia Parcul Natural VăcăreştiPrimăria Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Parcul Natural Văcărești (APNV) sunt, începând de marţi, administratorii Deltei Văcăreşti, potrivit deciziei Ministerului Mediului.

Delta Vacaresti
Delta Văcăreşti
Foto: B365

Conform acordurilor de parteneriat, Primaria Generală a Capitalei si APNV vor exercita administrarea în parteneriat cu alte 12 instituții de profil (facultăți, ONG uri, institute de cercetare).

"Ma bucur ca putem in sfarsit lua masuri concrete in ceea ce priveste protejarea si valorificarea acestei zone care, pana de curand, a fost complet ignorata. Am sustinut si sustin in continuare ca avem datoria morala de a ne implica in revitalizarea acestui parc natural. Vom demara proiecte si programe prin care sa valorificam potentialul stiintific si educativ al Parcului Vacaresti, si, nu in ultimul rand, sa crestem potentialul ecoturistic pentru zona de sud a Capitalei", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Delta Vacaresti are o suprafata de 183 de hectare si a fost declarata oficial, prin hotarare de Guvern, parc natural, fiind instituit in aceasta zona regimul de arie naturala protejata.

De altfel, edilul general, Gabriela Firea, şi ministrul Mediului, Daniel Constantin, au anunţat încă din 17 ianuarie că Parcul Văcăreşti ar putea fi preluat în administrare de Primăria Capitalei şi o organizaţie non-guvernamentală, cele două aplicând deja pentru obţinerea administrării acestei arii protejate.

Etichete: delta văcărești, Primăria Bucureşti

0/2 COMENTARII
vlad
08 Feb 13:24
+0
VOTURI
-0
Hm, s-ar putea sa ma insel, corectati-ma daca stiti mai multe. Dar cred ca este vorba despre aceiasi oameni, acelasi ONG care s-a preocupat sa transforme parcul Vacaresti in rezervatie naturala. Adica grupul de oameni care au documentat fauna, care au instalat punctul de observare in blocurile de langa.... Cee ce ar fi foarte bine, e normal sa fie implicati, pt ca lor le-a pasat cel mai mult.

Daca e vorba de altcineva.... niste profitori aparuti recent... ce sa mai spui? Oricum nu ai ce face, e dictatura totala la primarie.
Hotii care ne guverneaza
07 Feb 20:00
+0
VOTURI
-0
Domnii jurnalisti, dar nu ne-ati spus ce era mai important: Asociaţia Parcul Natural Văcărești (APNV) cine este? S-a nascut din neant intr-un an necunoscut la ceas de seara, are ca membri speciile de animale care populeaza delta sau ce?
Niste informatii exacte daca se poate. Haideti, va rugam frumos...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE