Demolări în miez de noapte pentru Bulevardul UranusPrimaria Capitalei continua demolarile pentru a face loc Bulevardului Uranus (Foto: b365.ro)
Primăria Capitalei continuă demolările pentru a face loc Bulevardului Uranus (Foto: b365.ro)

Locuitorii din zonă au fost indignaţi de zgomotul produs de utilaje. Au sunat imediat la Poliţie, însă oamenii legii nu au făcut decât să dea o amendă pentru perturbarea liniştii publice, anunţă Realitatea TV.

Reprezentanţii ONG-urilor susţin că imobilul face parte din ansamblul arhitectural "Ştirbei Vodă'', care se află pe lista monumentelor istorice. Ministerul Culturii a anunţat însă vineri că imobilul de pe Știrbei Vodă nu se află pe lista monumentelor istorice. Cu toate acestea, reprezentanţi Ministerului susţin că "având în vedere că zona respectivă este o zonă protejată din punct de vedere urbanistic, considerăm că era normal ca Primăria Generală să solicite Direcţiei pentru cultură a Municipiului Bucureşti sau Ministerului un aviz pentru demolare. Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional nu a primit o astfel de solicitare şi, prin urmare, nu a fost emis niciun aviz pentru demolare. Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional dezavuează orice acţiune întreprinsă cu forţarea legii şi deplânge evitarea de către Primărie a unui dialog constructiv, util şi necesar cu Ministerul Culturii”.

"Pentru această zonă, Primăria Generală a solicitat şi a obţinut de la Guvernul României statutul de proiect de utilitate publică, statut ce permite exproprieri pentru lucrări de interes public”, precizează Ministerul Culturii.

Zece familii de pe strada Berzei au ordin de a-şi părăsi casele în câteva ore, pentru a le lăsa la dispoziţia buldozerelor ce fac loc viitorului bulevard Uranus. Somaţia au primit-o la 6 decembrie, dar, potrivit Legii 202/2010, este interzisă evacuarea între 1 decembrie şi 1 martie.

Citeşte şi Primăria Capitalei nu a primit aviz de demolare a clădirilor de pe Berzei, anunţă Ministerul Culturii

Etichete: Bulevardul Uranus, clădiri, demolări, exproprieri, Ministerul Culturii, monument istoric, ong, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII
Iulia
20 dec 21:56
+0
VOTURI
-0

Poza este de pe Buzesti ,cu hotel Marna,cladirea cea mai inalta.Sunt demolate.De ce nu ati pus o poza cu situatia din Stirbei Voda ?

unu'
13 dec 20:09
+0
VOTURI
-0

Acum s-a trezit Ministerul Culturii ca sint cladiri de patrimoniu???De 20 de ani se degradeaza pe zi ce trece,sint pline de sobolani,zona e plina de "locatari" fara forme legale care au ocupat abuziv cladirile....Trebuiau demolate de mult,iar ministerul asta sa-si vada de treburi mai importante,sa nu mai puna piedici in calea modernizarii orasului.

Mioara
12 dec 11:44
+0
VOTURI
-0

Ce o fi la Ministerul Culturii?Sunt doua declaratii care se bat cap in cap!Ba il acuza pe Oprescu de fortarea legii,ba spune ca are aprobarea Guvernului!Sau domnul Hunor nu stie ca Ministerul Culturii face parte din Guvernul Romaniei?Asa se intampla daca se gandeste mai mult la autonomia Tinutului Secuiesc decat la munca sa!

Norina
11 dec 13:24
+0
VOTURI
-0

Un edil sef independent,asa cum este Oprescu nu-si permite nici cea mai mica abatere de la lege!Asa ca nu ii mai plangeti pe demolati:acestia au refuzat,in 2008,oferta de 2000 euro/metru patrat!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE