Demonstrații cu câini polițiști în Parcul Lumea Copiilor, de Ziua PolițieiDemonstrații cu câini și standuri cu tehnică folosită în activitatea polițiștilor sunt câteva dintre atracțiile pregătite pentru duminică în Parcul Lumea Copiilor, din sectorul 4, cu prilejul Zilei Poliției Române, sărbătorită în fiecare an la 25 martie.

Caine politist
Câine polițist

În Parcul Lumea Copiilor vor fi amenajate standuri expoziționale cu tehnică folosită în activitatea polițiștilor: laboratorul mobil folosit de Institutul de Criminalistică din Inspectoratul General al Poliției Române pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracțiunilor, "roboțelul pirotehnic", un dispozitiv performant de detectare a explozivilor, autospecialele și motocicletele utilizate de polițiști în misiunile operative.

Nu va lipsi o expoziție de arme aflate în dotarea luptătorilor Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

De asemenea, vor avea loc demonstrații ale Serviciului Canin al Poliției Capitalei. Echipe mixte, formate din polițist conductor și câine, vor efectua diferite demonstrații de patrulare, prindere și imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere.

Pentru cei mici sunt organizate concursuri interactive, ei având posibilitatea să devină "polițiști pentru o zi".

Acțiunile vor avea loc între orele 10,00 și 14,00.

În acest context, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, va participa începând cu ora 12,00 la ceremonia dedicată eroilor polițiști care va avea loc la Monumentul Eroilor Militari Români Căzuți la Datorie, din Parcul Tineretului, în fața Palatului Național al Copiilor. Ulterior, Oprea va vizita expoziția de tehnică din Parcul Lumea Copiilor.

Cu prilejul aniversării a 193 de ani de la atestarea documentară a Poliției Române Moderne, a devenit o tradiție ca polițiștii să fie alături de cetățeni pentru a sărbători.

Ziua Poliției se sărbătorește din 2002 pe 25 martie și este cuprinsă în Legea privind organizarea și funcționarea Poliției Române.

În 1822, primul domnitor pământean, Grigorie Dimitrie Ghica, a înmânat Agiei (fosta poliție) un steag galben având pe o parte icoana Maicii Domnului și pe alta însemnele Poliției. În acel an a fost reformată boierimea mică din Muntenia și s-a stabilit, printr-un proiect de lege, organizarea Poliției. Vechiul drapel, uitat timp de 60 de ani, a fost redescoperit în 1938 și readus în actualitate de generalul de jandarmi pensionar Ioan P. Suciu, care a găsit în arhive un document ce atestă preluarea steagului la 25 martie 1822.

Înainte de 2002, începând cu 1996, Ziua Poliției s-a aniversat pe 8 iulie, pentru că pe 8 iulie 1929 a fost adoptată de Parlament Legea privind reorganizarea poliției generale a Statului, prima lege modernă de organizare a Poliției Române.

Etichete: Parcul Lumea Copiilor, poliţia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h