Departamentul pentru Investiții Străine va fi condus de un bancher de la JP MorganDepartamentului pentru Investiții Străine şi Partemeriat Public-Privat, fostul "minister" al Marilor Proiecte, va fi condus de Manuel Costescu, director la subsidiara londoneză a băncii JP Morgan.

Manuel Costescu, director executiv la subsidiara din Londra a băncii americane JP Morgan, responsabil de relațiile băncii cu entități din sectorul public, a fost numit de către premierul Dacian Cioloș la conducerea Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, cu rang de secretar de stat.

Surse oficiale au confirmat pentru Profit.ro că noul șef al Departamentului este directorul executiv al subsidiarei din Londra a băncii JP Morgan.

Până la acest moment, Costescu s-a ocupat, la biroul din Londra al JP Morgan, de legăturile băncii cu instituții de stat precum bănci centrale, bănci de dezvoltare de tip Eximbank, trezorerii și agenții guvernamentale.

Înainte de a se alătura JP Morgan, Costescu a lucrat în consultanță, cel mai recent pentru propria sa firmă din Londra, alături de soția sa. A mai lucrat pentru McKinsey, la biroul din New York al companiei, unde s-a ocupat de clienți din domeniile bancar, asset management, media și logistică. Anterior, Manuel Costescu a lucrat pentru firma americană de consultanță în energie The Brattle Group.

Costescu, în vârstă de 40 de ani, deține un MBA obținut la Sloan School of Management de la Massachusetts Institute of Technology, un master în dezvoltare internațională de la Kennedy School of Government din cadrul Universității Harvard și o diplomă în economie de la Universitatea Brandeis din Massachusetts.

În acest an, Departamentul a fost condus interimar de secretarul general, după ce Alexandru Năstase, consilier al fostului premier Victor Ponta, a demisionat de la conducere.

Năstase i-a succedat în funcție lui Dan Șova, care a condus acest departament având rang de ministru delegat.

Portofoliul de ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine a fost creat în decembrie 2012 pentru Dan Șova.

Ulterior, în 2014, a fost înființat Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.

Etichete: investitii, jp morgan, manuel costescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h