Deputat, condamnat la închisoare pentru că și-a angajat fiica la biroul său de parlamentarDeputatul PSD de Ialomița Marian Neacșu a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce și-a angajat nelegal fiica la biroul său. Decizia luată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă. 

Deputat, condamnat la inchisoare pentru ca sia angajat fiica la biroul sau de parlamentar
Deputat, condamnat la închisoare pentru că șia angajat fiica la biroul său de parlamentar

Un complet de cinci judecători de la instanța supremă a admis apelul declarat de Parchetul General și l-a condamnat pe Marian Neacșu la șase luni închisoare cu suspendare, după ce acesta primise la instanța de fond, în februarie 2015, o amendă penală de 2.000 de lei.

Instanța a stabilit în cazul deputatului PSD un termen de încercare de 2 ani și 6 luni.

Marian Neacșu este secretar general al PSD, el ocupând funcția de chestor la Camerei Deputaților.

Deputatul a fost trimis în judecată în decembrie 2013 de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sub acuzația de conflict de interese, ancheta fiind deschisă în urma unei sesizări depuse de Agenția Națională de Integritate.

Potrivit procurorilor Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ, Marian Neacșu, în calitate de deputat, a formulat cererea de angajare a fiicei sale, Cristina Monica Neacșu, în cadrul biroului său parlamentar și apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată (iulie 2009 — decembrie 2012) în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta.

Sursa: Agerpres

Etichete: condamnat, deputat, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, închisoare, Marian Neacşu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE