Deputaţii au votat modificarea regulamentului. Zgonea va putea fi revocat din funcţiePlenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de hotărâre prin care este modificat regulamentul său, astfel încât Valeriu Zgonea să poată fi revocat din funcţia de preşedinte.

Deputatii au votat modificarea regulamentului. Zgonea va putea fi revocat din functie
Deputaţii au votat modificarea regulamentului. Zgonea va putea fi revocat din funcţie
Foto: aktual24.ro

Camera Deputaţilor a modificat regulamentul pentru ca Valeriu Zgonea să poată fi revocat, informează mediafax.ro.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, pe articole, proiectul de hotărâre prin care este modificat regulamentul acestui for astfel încât Valeriu Zgonea să poată fi revocat din funcţia de preşedinte.

Votul a avut loc după ce Valeriu Zgonea s-a retras de la prezidiu, precizând că nu poate conduce o şedinţă de plen în care este supus la vot un proiect de hotărâre care este în contradicţie cu legile. Zgonea l-a invitat pe vicepreşedintele Camerei, deputatul PSD Florin Iordache, să prezideze şedinţa în locul lui.

Proiectul de hotărâre modifică procedura de revocare a Preşedintelui Camerei Deputaţilor. Potrivit proiectului, calitatea de Preşedinte al Camerei Deputaţilor încetează în momentul când acestea îşi pierde sprijinul politic sau dacă deputaţii votează revocarea acestuia din funcţie "la propunerea liderului grupului parlamentar care l-a propus".

Etichete: Camera Deputatilor, regulament, valeriu zgonea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE