Deputatul Cristian Rizea, pus sub control judiciar pe CAUȚIUNE. Cât trebuie să plăteascăDeputatul Cristian Rizea a fost pus sub control judiciar pe cauţiune. Rizea s-a prezentat, joi, la Direcția Națională Anticorupție după ce Camera Deputaților a încuviințat, cu o zi în urmă, reținerea acestuia, însă nu și arestarea preventivă. Deputatul trebuie să plătească 350.000 de euro.

Cristian Rizea
Cristian Rizea

Procurorii DNA au dispus joi luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, în valoare de 1,5 milioane lei, față de deputatul Cristian Rizea în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

DNA informează că procurorii au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, de la data de 10 martie, față de Cristian Rizea:

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 10.03.2016, față de inculpatul RIZEA CRISTIAN, deputat, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- trafic de influență,
- spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) și
- influențarea declarațiilor (doua fapte).

Inculpatul va depune, în termen de 7 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție.

Măsura a fost dispusă în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală și prevenirii săvârșirii altor infracțiuni, în condițiile în care Parlamentul României – Camera Deputaților a respins cererea de încuviințare a arestării preventive a inculpatului Rizea Cristian.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Rizea Cristian trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului Rizea Cristian i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive."

La ieșirea din sediul DNA, Cristian Rizea a explicat că nu s-a folosit de copilul său, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru a-şi influenţa colegii.

"Nu mi-am invocat copilul in declarația de ieri (miercuri - n.r.) din plenul Parlamentului, decât in contextul faptului că au precizat procurorii că aș fi un pericol pentru ordinea publică. Eu cred că nu sunt. Sunt un tată responsabil. Sunt în cursul unui proces de adopție. Am o familie și nu cred că reprezint un pericol public", a spus Cristian Rizea.

Deputatul este acuzat de trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor.

Deputatul PSD, Cristian Rizea, le-a cerut, în plen, deputaţilor, în cursul zilei de miercuri, să nu încuviinţeze arestarea preventivă solicitată de DNA şi le-a spus acestora că este în plin proces de adopţie a fului său de doi ani şi jumătate, iar o arestare a sa ar conduce la întreruperea procesului.

''Nu voi invoca situaţia fiului meu pentru a vă impresiona, dar vă pot spune că dacă este ceva care mă face să vreau să trec peste această perioadă dificilă este faptul că am acest copil în vârstă de doi ani şi jumătate, pentru care vreau să mă lupt şi să-mi demonstrez nevinovăţia. Ceea ce nu ştiţi, stimaţi colegi, este că acum doi ani şi jumătate, la două ore după ce acest copil s-a născut, el a fost adoptat de mine şi soţia mea. Acest demers, conform legilor din România se încheie în luna noiembrie a acestui an. Doamnelor şi domnilor deputaţi, vă las pe dumneavoastră să decideţi dacă începând de mâine voi putea sau nu să continui această procedură de adopţie alături de soţia mea şi dacă fiul meu va avea familie'', a spus Rizea, citat de Mediafax.

Deputații au început, miercuri, dezbaterea în plen pe solicitările DNA privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Cristian Rizea.

Procurorii DNA cer încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

"La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înţelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti", se arată într-un comunicat DNA.

Comisia Juridică: Deputatul PSD Cristian Rizea poate fi REŢINUT şi ARESTAT

Deputaţii din Comisia juridică au avizat pozitiv, luni, cererile DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a social-democratului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Săptămâna trecută, Cristian Rizea a venit la comisia juridică pentru a-şi studia dosarul, împreună cu avocatul său. El a susţinut că este nevinovat şi că s-au făcut presiuni asupra sa pentru a se retrage din cursa electorală. De altfel, social-democratul a anunţat că nu va mai candida la Primăria Sectorului 5.

"Fac apel la toţi colegii mei, indiferent de culoarea politică, să vină să studieze dosarul, dacă au timp, şi se vor convinge.(...) Niciodată nu mi-a fost teamă de nimic, decât de Dumnezeu. Voi merge înainte şi după ce îmi voi dovedi nevinovăţia voi organiza o conferinţă de presă", a declarat deputatul PSD Cristian Rizea, după cele aproximativ trei ore în care şi-a studiat dosarul de urmărire penală, la Comisia juridică, conform Mediafax.

Deputatul PSD Cristian Rizea nu mai candidează la Primăria Sectorului 5

Cristian Rizea a anunțat, vineri, că se retrage din cursa pentru Primăria Sectorului 5. Deputatul PSD a declarat după ce şi-a studiat dosarul la Comisia juridică, că este nevinovat şi face apel la colegii săi, indiferent de culoarea politică, să vină să studieze documentele DNA.

- See more at: http://www.b365.ro/cererile-dna-de-arestare-si-retinere-a-deputatului-cristian-rizea-la-vot-in-plenul-camerei-miercuri_246336.html#sthash.zfBNP8Fm.dpuf

Etichete: Cristian Rizea, Cristian Rizea DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h