Deputatul Dorin Ursărescu, condamnat la închisoare cu suspendareDeputatul ALDE Dorinel Ursărescu a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare, fiind acuzat că a sprijinit o grupare de evazioniști cu produse petroliere. Decizia a fost pronunţată vineri de de Înalta Curte de Casație și Justiție, însă poate fi contestată cu apel.

Deputatul Dorin Ursarescu, condamnat la inchisoare cu suspendare
Deputatul Dorin Ursărescu, condamnat la închisoare cu suspendare
Foto: ziarulderoman.ro

În același dosar, Valentin Grosu (fost director al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Bacău) a primit 3 ani închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, urmând ca el să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Bacău sau DGASPC Bacău — Centrul de Servicii Sociale "Ghiocelul".

Alte condamnări: Răzvan Andrei (inspector la Autoritatea Națională a Vămilor) — 3 ani cu suspendare, Marius Crăciun — 5 ani și opt luni închisoare cu executare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, transmite Agerpres.ro.

Dorinel Ursărescu a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2014 pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid.

În același dosar au fost deferiți justiției Valentin Grosu — la data faptelor director al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Bacău și Răzvan Andrei — la data faptelor inspector în cadrul Serviciului coordonare echipe mobile și supraveghere produse accizabile — Direcția supraveghere accize și operațiuni vamale din Autoritatea Națională a Vămilor, ambii pentru trafic de influență, și Marius Crăciun, arestat în altă cauză, pentru cumpărare de influență și instigare la folosirea influenței politice.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2011 — aprilie 2013, Marius Crăciun a inițiat un grup infracțional organizat cu scopul de a săvârși infracțiuni de evaziune fiscală prin derularea unor ample operațiuni de achiziții intracomunitare de combustibili și comercializarea acestora pe piața internă, fără plata TVA și a accizelor datorate bugetului de stat.

Aceste fapte, susțin procurorii, au avut drept consecință prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de peste 4,5 milioane lei, echivalentul a peste un milion de euro, făcând obiectul unui dosar penal care a fost deja trimis în judecată.

Etichete: condamnat, deputat, dorin ursarescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE