Deputatul Ghervazen Longher şi fostul deputat Mihai Rădan, cercetaţi pentru conflict de intereseDeputatul Ghervazen Longher şi fostul deputat Mihai Rădan sunt cercetaţi penal pentru conflict de interese, fiind acuzaţi că au angajat ilegal rude în Camera Deputaţilor şi, respectiv, la biroul parlamentar.

Parlamentari
Parlamentari

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au dispus începerea urmăririi penale a lui Ghervazen Longher, deputat din partea Uniunii Polonezilor din România "Dom Polski", întrucât, la data de 30 decembrie 2004, la propunerea acestuia, Camera Deputaţilor l-a angajat pe fratele lui, prin contract individual de muncă pe perioadă determinată, avizat chiar de către deputat, acesta fiind ulterior prelungit.

În această cauză, prim-adjunctul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, prin ordonanţă, infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispusă iniţial, arată, miercuri, PICCJ într-un comunicat de presă.

Mihai Radan este acuzat că, în perioada 17 octombrie 2006 - 15 decembrie 2008, în calitate de deputat, a propus şi a avizat angajarea în cadrul biroului său parlamentar a fiului său, în funcţiile de referent şi, respectiv, şef cabinet, precum şi a nurorii sale, în funcţia de consilier.

Totodată, în aceeaşi perioadă, Mihai Rădar ar fi încheiat cu soţia sa un contract civil având ca obiect prestarea de către aceasta a unor activităţi remunerate de Camera Deputaţilor, a precizat sursa citată.

Etichete: cercetaţi, conflict de interese, parlamentari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h